Вчені встановили, що в п'ятницю, 20 квітня, наша планета Земля піддалася впливу найсильнішої з початку цього року магнітної бурі. Більш того, такий рівень її потужності став несподіванкою навіть для вчених, повідомляє LIFE, посилаючись на інформацію лабораторії рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту імені П. Н. Лебедєва.

"Сьогоднішня буря поки є найбільшою подією цього року за минулі чотири місяці", — зазначили співробітники лабораторії.

За їх словами, причиною є не спалахи на Сонці, а зміна швидкості сонячного світла. Вона майже в два рази вище, ніж зазвичай.

Поки вчені не можуть передбачити, як довго триватиме магнітна буря. Однак вони припускають, що явище вже досягло свого піку, і незабаром піде на спад.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" публікував календар магнітних бур на 2018 рік.

Всі чули про те, який вплив роблять магнітні бурі на здоров'я людини. Люди з підвищеною метеочутливість щомісяця відчувають на собі витівки природи. Головні болі, загальне нездужання, безсоння, прискорене серцебиття, скачки артеріального тиску. Магнітні бурі провокують кисневе голодування у тканинах, звідси такі яскраві наслідки.

Початок 2018 року вже приніс невеликий сплеск геомагнітних активностей. Яскравим обіцяє бути березень, починаючи з середини. Коли є попередні прогнози, люди, які важко переносять природні коливання у вигляді магнітних бур, можуть передбачати погіршення самопочуття і тримати процеси під контролем. Графік магнітних бур у 2018 році вже давно складений фахівцями. Давайте дізнаємося, коли очікувати обурення природи у вигляді магнітних активностей.

Квітень: 7, 20 квітня – незначні коливання; 1, 18 квітня – коливання середньої сили.
Травень: 14 травня – слабка магнітна буря; 15, 18 травня – середні коливання; 12, 17 травня – очікуються сильні бурі.
Червень: 8, 9 червня – середні коливання.
Липень: 7, 29, 30 липня – слабкі магнітні бурі; 15, 18 липня – найсильніші коливання.
Серпень: 2, 3, 18, 19, 20 серпня – слабкі бурі; 16, 17 – досить серйозні коливання.
Вересень: з 1-го по 10-е вересня – сильні магнітні бурі, які пройдуть одна за одною.
Жовтень: 20, 30 жовтня – дуже слабкі коливання.
Листопад: 11, 15, 18, 25 листопада – бурі середньої інтенсивності.
Грудень: 3, 8, 26, 29 грудня – сильні магнітні бурі.