Прийом гормональних контрацептивів не стане причиною набору ваги або появи вусів. Про це на прохання виконуючою обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун розповіла

Відомий акушер-гінеколог Наталія Лелюх розвінчала популярні міфи про гормональні контрацептиви. Про надуману шкоду та "бонуси" від контрацепції лікар розповіла на прохання виконуючою обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

За словами гінеколога, прийом гормональних контрацептивів не може стати причиною набору ваги чи появи вусів.

Натомість, замість надуманої шкоди, жінка може навіть отримати "бонусні" ефекти: нормалізувати ритм менструацій, зменшити менструальні крововтрати і біль, зменшити або повністю позбутися від ПМС, поліпшити стан шкіри.

Так що при прийомі гормональної контрацепції не варта боятись того, що виростуть вуса і збільшиться вага. Єдине, що варто пам'ятати - препарати КОК не можуть захистити від інфекцій, які передаються статевим шляхом. А також про те, що за їх призначенням варто відправлятися до лікаря, а не на форуми або до фармацевта.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Лелюх також попередила, що гормональні контрацептиви протипоказані жінкам-курцям через ризик тромбозу, і нагадала про необхідність зробити УЗД молочної залози перед застосуванням препарату.

В інтернеті поширені страшні міфи щодо препаратів групи КОК, на кшталт - “виростуть вуса”, “наберу вагу”, “контрацептиви...

Posted by Уляна Супрун on Friday, 20 April 2018

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує активно розвінчувати міфи, розповсюджені за часів СРСР та ділитися досвідом сучасної західної медицини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Уляна Супрун згадала про такий пережиток минулого, як електрофорез. За її словами, насправді електрофорез не є ефективним методом реабілітації хворих з порушеннями рухового апарату.