Британський актор Том Кортні розповів про те, як боротьба з раком простати змінила його життя. Його інтерв'ю опубліковано у виданні The Guardian в п'ятницю, 20 квітня.

За його словами, лікування від онкологічного захворювання у 2004 році дало поштовх його подальшій кар'єрі.

"Люди радять не розповідати про хвороби, але після діагнозу у мене були кращі роботи", — вважає Кортні.

Актор додав, що з тих пір він переніс ще кілька операцій. "У 2007 році мені зробили нове стегно, а в 2018-му – очі", — зазначив він. Кортні кілька тижнів тому звернувся до окуліста через катаракту, і з'ясувалося, що все своє життя 81-річний артист практично не розрізняв кольорів, а тепер може.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Тепер я не можу про це не говорити. Я колись купив собі коричневу футболку в Глазго, а зараз я розумію, що вона фіолетова! Це неймовірно", — поділився Кортні.

Зазначимо, що Том Кортні був двічі номінований на кінопремію "Оскар". Він зіграв у таких стрічках, як «Самотність бігуна на довгі дистанції» (1962), «Біллі-брехун» (1963) і «Доктор Живаго» (1965). У 2008 році він знявся в серіалі «Крихітка Дорріт». З середини 1960-х років його більше знають по роботі в театрі.

У 1999 році йому було присуджено почесну докторську ступінь Університету Халла, а в лютому 2001 року за свою сорокарічну роботу в театрі і кіно був удостоєний титулу лицаря. Тому Кортні також є президентом Клубу вболівальників футбольної команди "Халл Сіті". Двічі номінант на премію «Оскар» (1966, 1984), призер Венеціанського (1964) та Берлінського (2015) кінофестивалів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що зірка улюблених серіалів поділилася поганою звісткою від онкологів. Актриса Шеннен Доерті, яка більше 2 років бореться з онконедугом, отримала від лікарів неприємну звістку. Зірка телесеріалів "Беверлі-Хіллз" і "Всі жінки відьми" може повторно лягти в лікарню. Шеннен Доерті зізналася, що знову переживає за своє здоров'я. Після року ремісії лікарі повідомили про підвищення одного з онкомаркерів.