У перуанському місті Уанчака на північному узбережжі країни вчені зробили унікальне відкриття. Місцеві археологи відкопали таємничі поховання, вік яких оцінюється приблизно в дві тисячі років. Вчені були надзвичайно здивовані, коли знайшли в древніх могилах людські скелети з додатковими руками і ногами.

Як повідомляє National Geographic, такі скелети з додатковими кінцівками були виявлені в 30 похованнях з 54 могил. Наприклад, в одній могилі виявився скелет чоловіка з чотирма руками, а в іншій - останки дівчини-підлітка з трьома ногами.

Після деяких роздумів фахівці прийшли до висновку, що хтось напевно просто забезпечив останки зайвими кінцівками. Однак автори знахідки досі не можуть позбутися відчуття, що виявили кістки дивовижних антропоморфних істот з безліччю рук і ніг.

Вони задаються слушним запитанням: навіщо треба було класти в могилу чиїсь руки і ноги? І звідки їх брали? Це має означати, що десь знаходяться поховання зі скелетами, у яких відсутні руки і ноги. Однак, токого не було виявлено.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

З огляду на це все відкриття виглядає досить зловісним.

На даний момент головне завдання вчених - з'ясувати особливості дивного ритуалу і його значення. Згідно з попереднім дослідженням, на багатьох кістках збереглися сліди травм від гострих і тупих предметів. Відзначається, що буде проведено додаткове дослідження, яке покаже, чи є зв'язок між похованими людьми і власниками додаткових кінцівок.

За даними фахівців, поховання належать маловідомій культурі Віру, яка існувала в 100-750 рр. н.е. в Лібертаді, долині Віру і Чікама. Індіанці створювали великі глинобитні споруди і навіть звели цілу фортецю, що стала центром їхнього суспільства. Вони займалися сільським господарством, вирощуючи квасолю, кукурудзу, бавовну, перець і багато іншого, а також успішно рибалили.

Як повідомляв портал "Знай.ua", археологи знайшли поховання першого "кіборга" на планеті. Вчені з університету "Сапієнца" в Римі виявили останки чоловіка, який жив приблизно в VI столітті н.е., з протезом руки у вигляді ножа.

Скелет був виявлений в лангобардському некрополі на півночі Італії. Він належав чоловікові 40-50 років, його кисть і частина передпліччя правої руки були ампутовані. Протезом чоловіку служив спеціальний ніж.