Підозрюваних в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки встановили у Скотленд-Ярді.

Авторитетне британське видання The Telegraph пише, що британські копи та служби спеціального призначення ідентифікували головних підозрюваних у замаху на Сергія та Юлію Скрипалів. Відомо, що ці люди зараз знаходяться на території Російської Федерації. Про це пише портал "Політека".

Імена підозрюваних могли бути встановлені шляхом аналізу списку людей, які прилетіли до Великобританії, а потім покинули країну. Також поліція вивчила величезну кількість відео з камер відеоспостереження в Солсбері та переглянула дані камер розпізнавання автомобільних номерів.

Після цього слідчі встановили, що підозрювані вже повернулися в Росію, а дані з рейсу, яким вони відлетіли, викрили їх справжні імена.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У той же час, у виданні зазначають, що «поліція натрапить на дипломатичну стіну, якщо спробує допитати підозрюваних, не кажучи вже про притягнення їх до відповідальності».

Колишній полковник ГРУ, британський шпигун Сергій Скрипаль та його доньа Юлія були знайдені без свідомості на вулиці в англійському Солсбері 4 березня. Незабаром вдалося встановити, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новачок». Кілька тижнів Скрипали провели у комі, проте потім пішли на поправку.

Як повідомлялося раніше, розвідка Росії стежила за сім'єю Скрипалів мінімум з 2013 року. Про це йдеться в листі радника з національної безпеки Великобританії Марка Седвіла, адресованого генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу.

Повідомляється, що ще в 2013 році кібер-фахівці ГРУ Росії намагалися отримати доступ до електронної пошти Юлії Скрипаль. Також у листі наголошується, що починаючи з 2000-х Росія вивчала різні способи застосування хімічної зброї. Серед них — можливість нанесення речовин на дверні ручки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" правоохоронці, які займаються розслідуванням справи про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки, озвучили нову версію стосовно того, в якому вигляді була нервово-паралітична речовина "Новачок".