У Москву прибула техніка, яка братиме участь у параді на честь Дня Перемоги 9 травня.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, машини перегнали з тренувального майданчика в підмосковному Алабіно.

Відзначається, що в цілому до нового місця дислокації перегнали більше 100 машин, у тому числі бронеавтомобілі "Тайфун" і ракетні комплекси "Ярс".

Найближчим часом на місце прибуде і гусенична техніка. Важкі танки і зенітні комплекси "Бук" по залізниці доставлять на найближчу станцію, а вже звідти вони своїм ходом дійдуть до тимчасової стоянки.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Варто відзначити, що Україна погодилась на те, щоб російські війська і озброєння з Придністров'я виводились через її територію.

Цю інформацію повідомив у вівторок, під час круглого столу, Віктор Крижанівський, спеціальний представник України з придністровського врегулювання.

"Одним із рішень Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року було виведення російських військ з Придністров'я. І тоді вже Україна дала згоду на використання своєї залізниці і повітряного простору для виведення російських військ. Так що це питання було відпрацьоване... Наша позиція є незмінною, територію ми надамо. Ми забезпечимо безперешкодне і безпечне вивезення російських військ і боєприпасів з території Придністров'я, як тільки Росія почне це робити, принаймні висловить готовність", - зазначив Крижанівський.

За словами спеціального представника, Росія поки не готова це зробити. Крижанівський відмітив, що позавчора віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін написав на своїй сторінці у Facebook, що Москва цими справами займатися не буде, оскільки це може спричинити дестабілізацію конфлікту.

"Тобто немає у Росії готовності виводити свої війська. І вони будуть чіплятися за будь-що і шукати нові причини", - зазначив спецпредставник України.

Крижанівський повідомив, що наразі готується бачення молдовської сторони статусу Придністровського регіону в рамках Республіки Молдова. Спецпредставник сподівається, що документ допишуть принаймні до кінця року і придністровська стороні візьме його до уваги.

"Наприкінці цього року ми можемо сподіватися, що будуть підготовлені певні пропозиції і вони будуть передані керівництву так званого Придністров'я. Я говорив з так званим президентом Придністров'я Красносельським, він готовий, як тільки отримає, розглянути документ. Це вже прогрес, оскільки раніше навіть мова не йшла про те, що вони готові розглядати будь-який статус у рамках Молдови. Цей жест говорить про певні позитивні зрушення у переговорному процесі. Тобто можна очікувати, що якіс

Військовий експерт Іван Апаршин: Російські війська готуються до операції

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що президент США Дональд Трамп приготував Путіну новий треш