У Москві остаточно ліквідували українську бібліотеку

У Москві остаточно знищили Бібліотеку української літератури.

Цю інформацію повідомив УНІАН.

Як йдеться у виданні, цього тижня на фасаді будівлі, де раніше знаходилася бібліотека, зникла вивіска.

Коли і хто її зняв, поки не зрозуміло, але, за словами колишніх співробітників, ще тиждень тому на будинку за адресою Трифонівська, 61 був напис: "Бібліотека української літератури".

Також відомо, що сайт бібліотеки тепер заблокований. При спробі зайти на сайт за адресою mosbul.ru з'являється напис: "Вибачте, але в даний момент сайт закритий на реконструкцію".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляє агенство, будівлю бібліотеки передали Департаменту спорту російської столиці, де буде розміщено Центр розвитку туризму Москви.

У той же час адвокат Іван Павлов, який представляє інтереси колишнього директора бібліотеки Наталії Шаріної, повідомив, що 24 квітня Мосміськсуд в 15.00 продовжить розглядати апеляцію захисту на вирок Шаріної, обвинуваченої у розтраті грошей і розповсюдження екстремістської літератури. Державний обвинувач і сама екс-директорка виступлять на наступному засіданні.

Відомо, що бібліотека перестала функціонувати ще рік тому. По суті, від неї залишалася одна лише вивіска. Частина фондів установи було відправлено в Бібліотеку іноземної літератури, частину викинули.

Один із співробітників бібліотеки розповів, що відвідувачі перестали заходити туди після репресій, засудження Шаріної, розшуку слідчими читачів за інтерес до "екстремістської" та "націоналістичної" літератури.

1 березня цього року були звільнені два останні бібліотекаря.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в ефірі російського пропагандистського телеканалу відкрито заговорили, що наступною метою агресії Росії може стати Казахстан.

В програмі відомого пропагандиста Володимира Соловйова з претензіями говорили про "казахизации Казахстану" за відмову від кирилиці, звернув увагу публіцист та блогер Олександр Тверській.

Також портал повідомляв про те, що в Москву прибула техніка, яка братиме участь у параді на честь Дня Перемоги 9 травня. Так, машини перегнали з тренувального майданчика в підмосковному Алабіно.

Відзначається, що в цілому до нового місця дислокації перегнали більше 100 машин, у тому числі бронеавтомобілі "Тайфун" і ракетні комплекси "Ярс".