У Києві на урочистому заході розгорівся скандал. Ювілей одного з військових училищ столиці пройшов під прапором не тільки України, але і Радянського Союзу. Цей факт обурив присутніх журналістів і роздратував громадськість.

У суботу, 21 квітня відбувся урочистий захід з нагоди ювілею Київського військового інженерного радіотехнічного училища ППО (КВІРТУ). Кадетами училища був винесений прапор України і рівний за розмірами прапор Радянського Союзу.

Фотографію, що підтверджує кричущий інцидент, опублікував на своїй сторінці в Facebook журналіст Айдер Муждабаєв.

"Сьогодні. Радянський прапор на ювілеї КВІРТУ (Київське військове інженерне радіотехнічне училище). Ну, що. Вітаємо...", - зазначає журналіст у публікації.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також на знімок звернув увагу журналіст Віталій Гайдукевич. Він упевнений, що подібні інциденти раз за разом будуть відбуватися в різних куточках України до тих пір, поки винні не понесуть серйозне покарання. Крім того, Гайдукевич навіть пропонує варіант рішення даної проблеми.

"Хоча проблема вирішується елементарно - розчерком пера. 1. радянські прапори здати в військово-історичний музей на зберігання. 2. літочислення сучасних структур вести з 1991 року. 3. Людей відповідальних у сфері військової освіти за гуманітарний напрямок (історія) масово на переатестацію з наступним іспитом на право викладання ... ", - пише журналіст.

У Мережі бурхливо відреагували на Радянський Прапор на офіційному заході. Їх називали ненавчальними, совковими недоносками і відзначали, що даний факт, на жаль, не дивує, так як частина українців досі гроші рахує в рублях. Деякі підійшли до ситуації з гумором і припустили, що вони несуть прапор в багаття.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа", нацгвардію серйозно покарають за "парад комунізму".