Чоловіка звинувачують у діях, спрямованих проти суверенітету і територіальної цілісності держави. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років, передає "Рідус".


На думку лідера руху "Російський світ" Руслана Панкратова, правозахисника могли затримати через публікації у Facebook. В ній Гапоненко розповів, що 12-15 травня в Латвії проходитимуть масштабні навчання військ НАТО "по організації етнічних чисток". Бійці, писав Олександр, нібито вже прибувають в Ригу невеликими групами і селяться в дорогих готелях.

"В ході майбутніх навчань на вулицях столиці американський спецназ, очевидно, розігрує сценарій „російського бунту“. Одна частина американців буде зображувати „російських повстанців“.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Мабуть, одягне червоні косоворотки, хромові чоботи пляшкою, начешет чуби і покриє їх синіми шестикутними картузами. Інша частина спецназу буде зображувати „сили демократії і прогресу“. Для антуражу англосакси придумають запалити півдюжини автомобільних покришок біля Сейму і розпиляють хлорпікрин з жовтих балонів з написом „Хлор“. Знімуть потім покритих соплями і сльозами депутатів і покажуть ці страшні кадри по телеканалах „Бі-Бі-Сі“ і „Євроньюз“, - написав Гапоненко.

"Оголосять, що це все реалізація гібридних загроз з боку Росії. А рано вранці силами американського спецназу і місцевої поліції безпеки, очевидно, проведуть демонстративні арешти півсотні російських активістів та їх помістять у тимчасово обладнаний концтабір", - додав він.
Наголошується, що голова "Конгресу негромадян"після затримання оголосив голодування.
Раніше Гапоненко неодноразово виступав проти прийняття Сеймом Латвії поправок до закону "Про освіту", які передбачають переведення всіх шкіл на державну мову навчання до 2021-2022 навчального року.

Нагадаємо, служба безпеки України затримала двох чоловіків, які 13 березня підірвали гранату біля польського Меморіалу орлят у Львові і планували підпал польського автобуса 1 квітня. Про це на офіційній сторінці у Facebook повідомила прес-служба СБУ.