Історик вважає, що головний страх Путіна складають зовсім не зовнішні загрози, а ті, які знаходяться всередині країни. Непідвладні сили можуть не тільки насолити йому, але і зовсім скинути з посади президента. А за це місце він дуже міцно тримається.

Російський історик і опозиціонер Андрій Зубів дав невелике інтерв'ю виданню "Апостроф", в якому висловив своє припущення, чого насправді боїться Володимир Путін. На його думку, його головним страхом є федеральна служба безпеки Росії.

І хоча це здається парадоксальним, Зубов пояснив свою точку зору. Він впевнений, що в ситуації з ФСБ Путін сам намагається знайти підтримку і всіма силами перешкоджає посиленню ФСБ, хоча і не показує цього на широку публіку.

"Якщо говорити загалом, то керує країною, зрозуміло, КГБ, тобто ФСБ. І у більшості керівників ФСБ є бажання закручувати гайки далі. Але сам Путін боїться ФСБ, тому що вона йому не підконтрольна до кінця. Це незалежна організація, і він розуміє, що в якийсь момент і сам може бути нею усунутий", - пояснює історик.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

При цьому Путін, якого він без сумніву вважає диктатором, намагається спиратися на інші сили, серед яких цивільна адміністрація і такі вольові люди, як Кадиров з його бойовиками. Саме в страху Путіна криється стримування посилення ФСБ.

У Президентській адміністрації панує великий страх і побоювання того, що ФСБ зможе остаточно прийти до влади в країні. Для перших осіб держави це може загрожувати позбавленням всього нажитого, в тому числі і статусу. Зубов, як один з опозиціонерів, заявляє, що путінська адміністрація вже неодноразово намагалася встановити контакти з опозицією для спільної протидії ФСБ.

Самі опозиціонери впевнені, що в даному випадку варто залучати третю силу – суспільство, а не тільки ФСБ і цивільну адміністрацію. Саме тоді вони зможуть стати реальною дієвою силою.

Психіатр про головне страху Путіна:

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа"Порошенко придумав покарання кримчанам, які ходять на вибори Путіна.