Рейтинг 100 найбагатших людей України за версією журналу "Фокус" за підсумками 2017 в черговий раз очолив власник групи СКМ Рінат Ахметов, статок якого оцінюється в 3,1 мільярда доларів.

Не змінилися й друга, третя і четверта позиції. Як і рік тому ці місця, згідно рейтингу, займають співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (1,6 і 1,5 млрд доларів відповідно), Віктор Пінчук (1,4 млрд доларів). На п'яту сходинку піднявся власник Ferrexpo – мільярдер Костянтин Жеваго. Шосту позицію, як і в минулому році, займає власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк – його статки оцінили в 900 млн доларів.

З п'ятого на сьоме місце опустився власник "Кернел Груп" Андрій Веревський з 785 мільйонами доларів. На восьме місце піднявся власник "Смартхолдинг" Вадим Новинський. Його статки оцінюються в 734 мільйони.

На дев'яту позицію опустився власник DCH Group Олександр Ярославський – 645 млн доларів, а на 10 сходинці опинився власник Group DF Дмитро Фірташ – 640 млн доларів.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Примітно, що за підсумками минулого року, президент України Петро Порошенко вибув з топ-10. Однак "втік не далеко" – він займає 11 місце зі статком у 542 млн доларів.

Варто зазначити, що український олігарх Рінат Ахметов піднявся з 439 на 393 місце в рейтингу Bloomberg топ-500 найбагатших людей світу. За підрахунками Bloomberg, на гроші Ахметова вся Україна може проіснувати 36 днів.

Рейтинг найбагатших людей України

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що американський журнал Time опублікував свій традиційний рейтинг топ-100 найвпливовіших людей світу. Зазначимо, що цього разу, вперше за останні роки, в список найвпливовіших світових лідерів не потрапив президент РФ Володимир Путін.

Зате в рейтингу фігурують такі впливові політики, як: президент США Дональд Трамп, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Китаю Сі Цзіньпін, глава КНДР Кім Чен Ин, президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва, президент Франції Еммануель Макрон. Також в перелік найвпливовіших лідерів світу потрапили королівські наречений і наречена - принц Гаррі і Меган Маркл.