Бурхлива стихія обрушилася на Москву в суботу, 21 квітня. Місцеві рятувальники заздалегідь попередили жителів столиці та околиць про посилення вітру до 25 метрів в секунду, зливи і грози. При цьому через сильний вітер, який насувається на місто, у мегаполісі було оголошено "помаранчевий" рівень погодної небезпеки.

Як повідомляють московські засоби масової інформації, під час урагану в Підмосков'ї і столиці загинув чоловік. Це сталося у Митищах. Там сильний порив вітру підняв у повітря будівельний вагончик і перекинув його на чоловіка, що стояв поблизу. Він помер на місці.

Також стало відомо, що з-за урагану загинула 13-річна дівчинка, яка гуляла з подругою у дворі. Поривом вітру на дітей перекинуло павільйон для сміттєвих баків. Одна з дівчаток отримала травму голови та забої, а от її подружка постраждала дуже серйозно. З важкими травмами дівчинку відвезли в лікарню, але врятувати так і не змогли.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У столиці Росії ураганний вітер повалив кілька десятків дерев та позривав дахи з одного житлового будинку та інших об'єктів. Всього через негоду без електрики залишилися 2 300 осіб в околицях Москви.

Повідомляється також, що від негоди, яка розігралася в останні години в Москві, вже близько 20 осіб постраждали, серед них – тримісячна дитина.

На трьох осіб впало дерево на Сумській вулиці. Ще на одного — рекламний щит. Вже на вулиці Амурській. Всі вони доставлені в лікарні. На перетині Ленінського проспекту і вулиці Марії Ульянової з кута будинку №86 зірвався великий шматок даху і, зачепивши балкони, впав на тротуар, по якому йшли люди. Тут один постраждалий.

Ще двоє отримали травми після того, як в Пестовському провулку зірвало дах. Крім того, на МКАД дерево впало на машину. У Строгінській заплаві вітром перевернуло вітрильник. Людину, яка знаходилася у воді витягли на берег рятувальники. В Долгопрудному знесло дах спорткомплексу МФТІ.

Рух на зовнішній стороні Садового кільця повністю перекрито. Там в районі будинку 7 по Смоленському бульварі на дорогу впала частина покрівлі. В аеропортах Москви затримано близько 40 рейсів.

Причина погіршення погоди — циклон з Ленінградської області. Про це повідомив заступник начальника Ситуаційного центру Росгідромету Анатолій Циганков.

"Ця зона рухається з Петербурга на південний схід. Вона буде чіпляти, в тому числі, Москву і Московську область. Ленінградська область, Новгородська, Псковська, там дощ був сильний, грози були, вітер, і ось ця зона до нас ввечері підійде", - розповів синоптик.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що український синоптик попередила про підлості стихії.