З початку 2018 року встигли витратити 33,6 млрд грн на субсидії з виділених 71 мільярда гривень. Про це повідомив заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

Як повідомляє видання "Политека" з витрачених грошей 27 мільярдів гривень було витрачено на погашення боргів попереднього року.

"Ці цифри треба розуміти правильно, — розповів Марченко. — Найбільші нарахування — саме в опалювальний сезон. Ми розрахувалися за жовтень-грудень 2017-го, частково розрахувалися за січень і лютий. Залишилося закрити заборгованість за лютий по субсидіях за газ і тепло на суму 11,3 млрд грн. Сума нарахувань за березень буде відома пізніше".

Заступник міністра уточнив, що те, яка сума із закладених в бюджеті 71 млрд грн залишиться на новий опалювальний сезон, поки сказати важко. На 2019-й рік точно перенесуть борги за грудень.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Сергій Марченко про ціни на газ і субсидії - відео:

"Але є механізм як не допустити зростання боргів, — пояснив заступник міністра. — Це, наприклад, перерозподіл витрат між програмами або внесення змін в бюджет, якщо він буде перевиконуватися за доходами".

Заступник міністра уточнює, якщо зростуть тарифи на газ, то витрати на субсидії, потрібно буде збільшувати.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" з початку року ціни на продовольчі товари в Україні зросли більш, ніж на чотири відсотки в порівнянні з березнем, а в порівнянні між періодами березня і лютого - на 1,1%.

У зв'язку з цим, експерти пропонують українцям кооперуватися, і закуповувати продукти спільно один з одним, оптовими партіями. У цьому випадку з'являється можливість заощадити. На окремі види продовольства оптова ціна може бути нижче, ніж у роздробі в півтора-два рази.