Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган розповів про загрози, що нависли над його країною.

Так, загроза виходить від стратегічних партнерів, згадавши, що американське керівництво надає військову допомогу силам самооборони сирійських курдів. Про це стало відомо завдяки повідомленнями турецьких ЗМІ.

«Звідки виходить загроза? Вона виходить, в першу чергу, від наших стратегічних партнерів <...> Ми не можемо купувати зброю у США на наші гроші, але, на жаль, США та коаліція безкоштовно передають зброю і боєприпаси терористичним організаціям», — сказав Ердоган. Зокрема, він зазначив, що США відправили п'ять тисяч вантажівок зі зброєю на північ Сирії, що представляє на його думку безпосередню загрозу для країни.

Нагадаємо, раніше влада Туреччини підтвердила намір щодо участі у миротворчій місії ООН на тимчасово окупованій території Донбасу. Такі домовленості були досягнуті за підсумками зустрічі Петра Порошенка з Реджепом Тайіпом Ердоганом та міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Стамбулі в понеділок.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу та заявила про готовність прийняти у ній участь", - йдеться в повідомленні АП.

Відомо, що українська влада надала турецькій стороні всю необхідну інформацію щодо стану справ на Сході. При цьому лідери країн обговорили майбутнє анексованого Росією Криму, зокрема - звільнення з російських тюрем українських політичних в'язнів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Торонто (Канада) 22 квітня відбудеться зустріч країн "Великої сімки" – вперше за участю української сторони. Туди запрошений міністр закордонних справ України Павло Клімкін, що підтвердив особисто посол України в Канаді Андрій Шевченко.

За словами дипломата, вперше в історії незалежної держави ми будемо присутні на повноцінному, плановому заході країн Великої сімки. Як відомо, глава МЗС отримав запрошення на зустріч від своєї колеги, канадського міністра Христі Фріланд.