Студенти Стендфорського університету відновили старовинний рецепт пива, який варили у Китаї 5 тисяч років тому.

Про це пише портал "sundaynews".

Читайте також: Китайці варили пиво 5 тисяч років тому

Група науковців на чолі з археологом та біологом Лі Ліу знайшли в одній із печер посуд, на стінках якого знайшли залишки речовини, яка, як з'ясувалося в ході аналізу, біла залишками сусла для пива.

За словами вчених, у давнину пиво мало більш солодкий смак, оскільки його фільтрували за іншою системою. А також, цей напій пили через соломинку, оскільки він був густий та більше нагадував кашу.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"До складу напою входили ячмінь, насіння венічного проса, а також Іволеві сльози або бусенник, тропічна трав'яниста рослина", - розповіла Ліу.

Знахідка археологів дещо пролила світло на використання ячменю. Адже раніше вважалося, що цю культуру китайці вживали близько 4 тисяч років тому.

Как сообщал ранее информационный портал "Знай.ua", у Сполучених Штатах Америки зварили медовуху за рецептом, якому 2,5 тисячі років.