"Хаббл" зробив знімок туманності Лагуна

За допомогою телескопа "Хаббл" вчені змогли отримати знімок туманності Лагуна, яка причаїлась на відстані чотирьох тисяч світлових років від Землі.

На сайті NASA повідомляють, що на фото розміщається ділянка протяжністю близько чотирьох світлових років. На честь 28 річниці запуску "Хаббла" було оприлюднено відповідний знімок.

З 12 по 18 лютого цього року телескоп вів спостереження за туманністю. Всього було зроблено два знімки: на одному з них можна побачити клуби газу, з яких вона складається, а на другому – безліч молодих зірок, "яслами" для яких вона є.

За словами вчених, клуби газу утворюють хребти, порожнини і гори під впливом ультрафіолетового випромінювання і зоряних вітрів велетенського світила, розташованого в центрі знімка. Наприклад, зірка під назвою Herschel 36 приблизно в 200 тисяч разів яскравіша за Сонце і в 32 рази більш масивна. Її активність є дуже високою, що спричинено її віком. Зірці зараз мільйон років - за космічними мірками вона є молодою.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", знімки інтригуючого "космічного ока", чий зіницю і райдужна оболонка складені з безлічі галактик, зробила орбітальна обсерваторія "Хаббл". Відомо, що світло даних галактик був спотворений гравітаційними полями. Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті космічного телескопа.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Відповідно до прогнозів теорії відносності Ейнштейна, будь-яке скупчення темної або видимої матерії великої маси взаємодіє зі світлом і змушує його промені скривлюватися, як це роблять звичайні оптичні лінзи. За останні роки астрономи знайшли тисячі подібних структур при спостереженнях за великими галактиками і їх скупченнями.

Також портал повідомляв про те, що у мережі з'явилися нові докази того, що інопланетне життя існує і живе вона прямо на єдиному супутнику Землі. До таких висновків прийшли вчені, коли отримали свіжі знімки з місяцеходу Chang'e 3.

Місяцехід Chang'e 3 китайського виробництва ще ніколи не поводив уфологів. Раніше він фотографував на супутнику останки гуманоїдів, а також уламки інопланетних кораблів, які розвинулися на території Місяця. Нещодавно Chang'e 3 зробив шокуючі кадри сторонніх для Місяця об'єктів, які змусили уфологів задуматися.