У Роскомнагляді повідомили про блокування низки IP-адрес компанії Google через невиконання вимог служби. Про це повідомив прес-центр органу на сторінці "Вконтакте", передає ТСН.

"Google на сьогоднішній день не задовольнила вимоги Роскомнагляду і в порушення вердикту суду продовжує дозволяти компанії Telegram Messenger Limited Liability Partnership використовувати свої IP-адреси для здійснення діяльності на території Росії", - йдеться у повідомленні.

Саме це стало причиною заблокувати відповідні IP-адреси, адже вони використовуються месенджером Telegram на території Росії, що в РФ тепер поза законом.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", 16 квітня Роскомнагляд почав блокування сайтів. Цьому передував суд, на якому представники ФСБ вимагали від керівника Telegram Павла Дурова передати їм ключі шифрування, щоб отримати доступ до особистих листувань користувачів. Представники Telegram заявили, що вони не можуть цього зробити як з етичних, так і з технічних причин. Месенджер досі працює, однак РКП випадково заблокував масу сайтів, які ніякого відношення до Telegram не мають.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, керівництво Telegram розіслало користувачам повідомлення, в якому запропонувало ввечері в неділю, 22 квітня, запускати паперові літачки, щоб підтримати вільний інтернет. Про це повідомляє TJ.

"7-й день російські власті блокують Telegram. Якщо ви підтримуєте вільний інтернет, запустіть з вікна паперовий літак сьогодні рівно в 7 вечора", — сказано в повідомленні, яке відправили в каналі сервісних повідомлень месенджера.

Акція мала пройти в сім вечора 22 квітня. Щось схоже було в коміксі про "Чумного доктора" від російського комікс-видавництва Bubble: там паперові літачки просив запускати головний герой, образ якого — алюзія на Павла Дурова. За сюжетом коміксів, літачки служили символом майбутньої революції.

Відмітимо, після тижня заборони Telegram багато людей в мережі висловили своє невдоволення або висміювали Роскомнагляд за хронічне бажання на щось накласти вето.