В Україні з'явився перший дійсно бюджетний електромобіль. Вже влітку він буде доступний для покупки в столиці країни. Це перший настільки маленький і бюджетний автомобіль в Україні, який живиться від електроенергії.

Rover Quick з'явиться у продажу на автомобільному ринку України вже в червні 2018 року. Його можна буде придбати за 150 тисяч гривень. Він багато в чому нагадує свого попередника: за розташуванням сидінь, візуальним дизайном і навіть невеликої потужності мотора.

Новинка багато в чому нагадує Renault Twizy. У новому електромобілі тільки два місця та вони розташовані один за одним.

З-за компактних розмірів електромобіля не варто розраховувати на велику потужність і можливість поїздки. На одному заряді батареї Rover Quick зможе проїхати всього 120 кілометрів. Це досить мало в порівнянні з іншими сучасними електрокарами.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На зарядку батареї від побутової розетки буде потрібно шість годин. Rover Quick має максимальну швидкість електромотора в 45 км/год. Така мала швидкість обумовлена не тільки габаритами автомобіля, але і потужністю електричного мотора всього в 5,4 кінські сили.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа" у Києві можна буде арендовать електромобіль. І відповідати за це буде комунальне підприємство "Київтранспарксервіс". Замовником робіт є "Київське інвестиційне агентство. Незабаром доожны бути розроблені і погоджені орієнтовні техніко-економічні показники.

Всього по Києву буде розташовано 15 точок для оренди електромобілів. Так, з'явиться можливість оренди транспортного засобу біля центрального автовокзалу, поряд з Південним і Центральним железодорожным вокзалом, а також в центрі на вулиці Володимирській, Терещенківській, Костянтинівської, Львівської. Також біля Володимирського собору і ТЦ "Дрім Таун" на Мінській. КМДА має намір залучити інвестора для реалізації масштабного проекту туристичної мережі прокату електрокарів.