Бойовики незаконного збройного формування "ДНР" планують порушити кримінальну справу проти представників НАТО "за фактом співучасті у військових злочинах на Донбасі". Про це повідомляє УНН.

"У цей час ми ведемо збір обвинувальних фактичних матеріалів для розгляду слідчими органами республіки щодо порушення кримінальної справи при співучасті натовців у військових злочинах і направлення їх у міжнародні судові інстанції аж до міжнародного суду в Гаазі", - заявив один із ватажків Едуард Басурін.

Повідомляється, що в так званій "ДНР" заявляли про присутність офіцерів НАТО на контрольованій урядом України території Донбасу.

Нагадаємо, по позиціям українських воїнів донецькі терористи здійснили 47 обстрілів. Відомо, що російсько-окупаційні війська мерзенно знехтували мінськими угоди і застосували заборонену зброю.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Так, у результаті бойових дій один український воїн загинув, двоє отримали поранення і ще двоє травмовано.

Зокрема, на донецькому напрямку із заборонених 120-мм мінометів й озброєння танків бойовики обстріляли опорні пункти ЗСУ в районі Павлополя і Харчовика, Водяного та Новотроїцького.

Гранатомети і стрілецьку зброю агресор застосував у районі Авдіївки, Кам'янки, Гнутового, Верхньоторецької, Водяного, Ломакиного і Невельського, великокаліберні кулемети - неподалік Харчовика, Новотроїцького, Черненко, Гнутового і Талаковки.

Крім того, користувачі соцмереж сміються над опублікованою бойовиками фотографією ватажка "ДНР" Олександра Захарченко, на якій він позує і висаджує дерева під охороною автоматників у парку імені Ленінського Комсомолу.

Фото опубліковано одним із користувачів соцмережі Донбасу з іронічним коментарем "Захарченко та охорона терориста".

Користувачі соціальних мереж бурхливо відреагували на позування ватажка "ДНР" і розстановку його особистої охорони, яка у всіх поїздках по Донецьку і окупованому Донбасу супроводжує ватажка бойовиків на декількох джипах.

Дивіться сюжет про війну

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", бойовики ведуть Донбас до страшної катастрофи.