Новий голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Андреа Налес виступила за оновлення партії та пошук діалогу у відносинах з Росією. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Зокрема, повідомляється, що у своїй промові на з'їзді партії Андреа Налес пообіцяла оновити партію, а ключовими питаннями для СДПН в найближчі роки вона назвала розвиток економіки і ситуацію на ринку праці. Крім того, Налес виступила за "пошук діалогу" з Росією.

"Ми повинні підтримувати стосунки і з США, і з Росією, але при цьому зберігати реалізм", - заявила вона, додавши, що "німці хочуть бути хорошими сусідами для Росії".

Андреа Налес обрана головою Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН). Це рішення було прийнято на позачерговому з'їзді партії у Вісбадені в неділю, 22 квітня. За кандидатуру Налес, яка стала першою жінкою на посаді голови СДПН за майже 155-річну історію партії, проголосували 66,3 відсотка делегатів. Це один з найгірших результатів при виборах партійного лідера з 1946 року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Андреа Налес була вперше обрана членом Бундестагу в 1998 році. Вона займала посаду генерального секретаря партії, голови фракції СДПН у парламенті, міністра праці і соціальних питань.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в окуповану Ялту з'їхалися десятки кандидатів у Чистилище. В анексованому Криму відкрився міжнародний Ялтинський економічний форум, на який приїхали представники різних країн, зокрема, німецькі і австрійські політики. За заявою організаторів, у заході візьмуть участь близько трьох тисяч осіб з 60 країн.

На відкритті форуму виступив депутат Бундестагу Маркус Фронмайер, який представляє ультраправу партію "Альтернатива для Німеччини". Політик зазначив, що зараз "дуже складний час – багато конфліктів, і саме зараз дуже важливо обмінюватися думками та позиціями". З промовою також виступив віце-мер австрійського міста Лінц Детлеф Фиммер. У своєму виступі політик закликав відмовитися від антиросійських санкцій.