Спеціальні детективи підтвердили факт зовнішнього впливу на роботу Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Відомо, що спеціальні слідчі викрили системну діяльність деяких депутатів, яка суперечить етичним стандартам.

Через стислий термін розслідування група сконцентрувалася на фактах корупції в користь Азербайджану, але цією країною проблеми не обмежуються. Про це стало відомо завдяки звіту слідчої групи.

"Під час роботи до нас надійшла інформація про нестандартні ситуації, які пов'язані з іншими країнами", - заявив голова слідчої групи Ніколас Братца.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За його словами, в ході розслідування було зібрано достатньо доказів щодо сімох діючих та колишніх депутатів ПАРЄ, які діяли в інтересах Азербайджану всупереч етичним стандартам Асамблеї.

"Члени ПАРЄ, а також члени секретаріату ПАРЄ отримували численні подарунки... Ми не маємо достатніх доказів, щоб довести, що конкретний подарунок був отриманий в обмін на конкретне рішення. Проте ми вважаємо за необхідне підкреслити відсутність прозорості у питанні отримання подарунків", - додав Братика.

Інформація про систематичний підкуп делегатів ПАРЄ урядом Азербайджану була опублікована в 2012 році. ПАРЄ не реагувала на ці повідомлення до 2015 року, коли частину з них підтвердила італійська поліція після затримання екс-депутата Луки Валонте.

Після скандалу з екс-главою ПАРЄ Педро Аграмунтом проблема корупції в ПАРЄ стала ще більш гостро. ПАРЄ та Комітет міністрів Ради Європи прийняли рішення про створення незалежної слідчої групи. До її складу увійшли колишній президент Європейського суду з прав людини Ніколас Братца, авторитетний французький суддя у відставці Жан-Луї Брурье та колишня суддя ЄСПЛ Елізабет Фура.

Як повідомляв портал "Знай.uа" такої корупції, як в Україні, не існує ніде, вважає позафракційний народний депутат Сергій Шахов.

"Давати шоколадку лікарю за те, що він твою дитину лікував — це корупція, але давати мільйонні хабарі, щоб підвищувати тарифи на ЖКГ, на воду, електроенергію, завезення вугілля з Африки або Росії — це вбивство сотень тисяч сімей", — заявив політик.