Таємниця трагедії на перевалі Дятлова вже 60 років не розкрита. Вона досі мучить цікавість і душі багатьох істориків і дослідників. Один з таких ентузіастів зробив нове дивовижне відкриття, яке може пролити світло і зрозуміти, хто ж насправді жорстоко розправився з досвідченими туристами.

Валентин Дегтярьов, який не перший рік займається вивченням усіх подробиць таємничої смерті всієї експедиції на перевалі Дятлова в лютому 1959 року, упевнений, що виявив важливий доказ. І пов'язано це відкриття з татуюванням на тілі одного з учасників експедиції, яка вказує на вбивцю.

Семен Золотарьов, на думку Дегтярьова, міг нанести собі таємний шифр. Дослідник стверджує, що в Золотарьова було татуювання на правому передпліччі.

На правому передпліччі у нього була зображена "буряк і буква", а на лівому – "Р. С", "ДАЕРММУАЗУАЯ" та літери "М+З+П=Д". На думку дослідника, це шифр, який Золотарьов сам собі завдав безпосередньо перед смертю.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Дегтярьов зауважує, що Золотарьов був ветераном війни та колишнім учасником СМЕРШ, а це значить, що володів основами шифрування. Дослідник припускає, що загиблий зробив собі татуювання хімічним олівцем по свіжому порізу. Також він пояснює, що Золотарьов контактував з Григорієм Семеновичем Ортюковым, який був екс-начальником військової кафедри УПІ.

"Татуювання можуть означати наступне: "М+З+П = Д" – це "Григорій+Семенович+Полковник=Донесення";"Р. С" і "ДАЕРММУАЗУАЯ" – це "Григорій Семенович: "удар, замерз, я помер", - вважає дослідник.

Крім того, Дегтярьов висунув припущення, що буряк може бути родовим знаком мансі.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа" уральський дослідник-ентузіаст Валентин Дегтерьов заявив, що розкрив таємницю перевалу Дятлова. Чоловік стверджує, що групу студентів вбили шамани мансі, так як один з них був виявлений на фотографії.