Путінський міст, який нібито повинен з'єднати окупований півострів з материковою частиною Росії, вже тріщить по швах, так і не дочекавшись відкриття.

"256 опора знову в лісах, каркаси в'яжуть, бетон подають. Пишуть про те, що тріснула. Все це недарма", - повідомив користувач Кримець в Twitter.

Як пишуть кримські ЗМІ, з 595 опор мосту, 256-а опора, яка знаходиться практично по середині Керченської протоки, тріснула в двох місцях. Тріщини чітко видно на фото.

Зазначається, що робітники знову зібрали каркас навколо опори, щоб перешкодити подальшому руйнуванню та реставрувати її. Тріснута опора віддалена від берега на 8 кілометрів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" у окупантів на фінальній стадії будівництва Кримського мосту виникла проблема з документацією, що може вилитися в повне блокування вантажного руху.

Зокрема, управління відомчої охорони Мінтрансу РФ не може вчасно забезпечити завершення робіт щодо забезпечення транспортної безпеки автодорожньої частини мосту, передають російські ЗМІ. У зв'язку з цим ЗМІ не виключають перенесення термінів початку руху вантажівок.

Згідно цієї інформації, Держзамовник проектування та будівництва Кримського мосту — ФКУ "Упрдор "Тамань" (підвідомча Росавтодору) — вимагає від управління відомчої охорони Міністерства транспорту виплатити штраф у розмірі 22,5 млн руб. за неналежне виконання зобов'язань за контрактом.

Контракт потрібно було виконати до 30 квітня 2018 року, але підрядник не може забезпечити завершення робіт з оснащення автодорожньої частини мосту технічними засобами забезпечення транспортної безпеки в зазначений термін, відомо з документа. Причиною цього є те, що проектна документація так і не отримала позитивного висновку державної експертизи.

Так звана Рада міністрів анексованого Криму вирішила передати земельну ділянку площею понад 6,5 тисячі квадратних метрів на острові Тузла для будівництва Керченського мосту у власність Росії.