Міцне рукостискання є вірною ознакою високих розумових здібностей і гарноої пам'яті.

Про це повідомляє Daily Mail.

Це було встановлено в ході досліджень британський вчених. Результати показали взаємозв'язок між м'язовою силою і здоров'ям мозку.

Дослідники стверджують, що люди зі слабким рукостисканням мають меншу щільність білої речовини.

Тому вони вважають, що вже по рукостисканню можна оцінити можливі зміни розумових здібностей в зрілому і літньому віці.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Тепер вчені мають з'ясувати, чи можемо ми розвивати свій мозок, займаючись тим, що зміцнює наші м'язи, наприклад, вправами зі штангою.

Варто відзначити, що розум людини безпосередньо залежить від мозкової діяльності людини. Можна стати розумнішими, застосувавши маленькі трюки, які змусять ваш мозок працювати ефективніше.

1. Використовуйте яскраве світло

Проста заміна лампочки в світильнику на більш яскраву допоможе стати кмітливим.

В Університеті Мічигану провели дослідження на гризунах. При нестачі світла у тварин знижувалася активність гіпокампу - частини мозку, що відповідає за навчання і пам'ять.

У той же час при яскравому світлі гризуни краще вирішували свої завдання: запам'ятовували маршрут в лабіринті і знаходили вихід з нього. Більш того, дослідження показало, що у тих особин, які спочатку жили в темряві, а потім були поміщені на світло, покращилися когнітивні функції.

У людини цей принцип теж працює, тому не економте на електриці, коли вчеиесь або працюєте.

2. Відправляйтесь на природу

Якщо вам закинуть, що замість того, щоб працювати над проектом ви дивитеся у вікно, сміливо відповідайте, що прокачує свою креативність. Споглядання природи, особливо якщо виїхати в ліс, поле або на узбережжя, стане чарівною таблеткою, яка може поліпшити творчі здібності на 50% .
Перебування на природі відновлює увагу і концентрацію, прокачує стратегічне планування та критичне мислення.

3. Тренуйтеся

Згідно з дослідженнями, навіть одне тренування може викликати нейрохімічі зміни , які позитивно впливають на роботу мозку.
Вчені вважають, що позитивний ефект спостерігається через приплив кисню до тканин тіла, в тому числі і до вмісту черепної коробки.

4. Займіться сексом

Допамін і окситоцин, які виробляються при інтимній близькості, позитивно впливають на роботу мозку. Дослідження показують, що літні люди, які займалися сексом щотижня, краще справлялися з тестами на вербальну швидкість і візуально-просторові здібності.

5. Вийдіть на сонце

Достатня кількість вітаміну D забезпечує поліпшення пізнавальних здібностей. Дослідження на тваринах свідчать, що його надходження в організм забезпечує швидкий позитивний ефект при вирішенні завдань на пам'ять і навчання.

Найпростіший спосіб отримати порцію вітаміну D3 - вийти на сонце. Він синтезується в організмі під впливом ультрафіолету.

Інтелект і вміння керувати емоціями - що важливіше?

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, про п'ять вагомих причин відмовитися від солодкого.