Світовий океан повністю не досліджений і вважається, що він досі на своєму дні таїть безліч жахливих істот, які все життя живуть у темряві і добувають собі їжу найвитонченішими способами. Однак деякі відкритті науковий світ все ж зробив і знахідки підводних риб іноді жахають.

Перед вами невелика підбірка найбільш небезпечних морських створінь, зустріч з якими обіцяє неуважному дайверу втратою кінцівок або самого життя.

Скорпену називають морським їжаком. На своїх плавниках і гострих виростах тіла вона таїть отруйні залози, які служать їй захистом і обороною від хижаків. Необережному купальника зустріч з цією рибою буде коштувати ступні або кисті.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Крилатка або риба-зебра, як її ще називають виглядає дуже привабливим і безпечним мешканцем морських глибин. Проте це лише обман. У неї в плавниках містяться отруйні голки з дуже небезпечним токсином, який здатний викликати порушення серцевої діяльності і можливу гангрену на місці укусу.

Електричний вугор, хоч і виглядає лякаюче і здатний вбити одним ударом, але насправді дуже полохливий мешканець морського дна. І будь-яку небезпеку, на його погляд він зустрічає розрядом у 600 вольт. Цього цілком вистачить, щоб убити людину.

Їжак-риба не унікальний житель Тихого і Індійського океанів. Рибалки часто ловлять її в свої мережі. Але готувати такий улов самостійно вони не ризикують. А вся справа в отруті тетродоксине, яким заповнені всі основні органи риби. Він викликає невідворотну і дуже болючу смерть.

Медуза-коробка, вона ж Морська оса і Chironex fleckeri залишається небезпечним істотою не тільки в морських глибинах, але і в світі. Отрути в однієї такої особини достатньо для вбивства 60 осіб. Смерть настає дуже швидко – за три хвилини. За цей час люди зазвичай навіть не встигають дістатися до берега.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа" нехай вас не обманює маленький розмір піраній, адже при цьому у них настільки потужні і гострі щелепи, що цих створінь вважають одними з самих ненажерливих і кровожерливих риб.

Гострі як бритва зуби здатні з легкістю перекусити палицю чи людський палець. Здобиччю піраній стають як риби, так і тварини. Якщо потрапити до них на обід, то шансів залишитися в живих не багато. На щастя, краби, наприклад, мають міцний хітиновий покрив, яка здатна їх захистити від острозубых створінь.