Група океанологів Okeanos Explorer виявила в Мексиканській затоці невідому істоту, схожу на багряного кальмара або наутилуса з укороченими щупальцями.

Про це повідомляє NOAA.

Так, вчені Okeanos Explorer змогли зняти невпізнаного молюска з різних ракурсів, використовуючи підводний апарат з дистанційним управлінням.

Поки вчені не можуть говорити про природу підводного мешканця. За деякими думками, він може виявитися як представником невідомого виду, так і кальмаром, який прийняв незвичайну позу.

На відео видно, що істота червоного кольору.

Варто відзначити, що раніше вчені розповіли, що глобальне потепління не обіцяє нам нічого доброго. Танення льодовиків, спровоковане їм, призводить до підвищення рівня світового океану і загрожує затопити тисячі міст на узбережжі. Але у цього процесу є і зворотній бік.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Льодовики не тільки наближають нас до похмурого майбутнього, але і відкривають двері в минуле. Виявилося, що під багатьма з них зберігаються останки давніх цивілізацій. Так, у Норвегії на місці льодовика виявили предмети, вік яких сягає 6000 років, передає сайт Ймовірно.

Серед описаних предметів – знаряддя праці, зброя і одяг періоду бронзового століття. Завдяки своєрідній консервації під льодом усі артефакти чудово збереглися. Вік багатьох з них сягає 6000 років. З двох тисяч знайдених предметів, поки тільки у 150 вдалося точно визначити час виготовлення.

Фахівці впевнені, що знахідки зможуть розповісти не тільки про хід історії, але і про клімат минулих тисячоліть. Раніше британські археологи виявили шматочки барвника, які могли служити крейдою для первісних людей.

Пристосування знайшли під час розкопок стоянки стародавньої в північному Йоркширі. "Крейда" являє собою шматочок охри довжиною 22 мм і шириною 7 мм Під льодовиками Аляски в лютому 2017 року знайшли дві стародавні піраміди. Останні кілька сотень років вони були приховані, але танення крижаного покриву дозволило вченим їх побачити. По своїй архітектурі піраміди схожі з єгипетськими.

Відзначається, що льодовики можуть таїти у собі ще чимало сюрпризів. Так, австралійські вчені припустили, що в теплих печерах під крижаним панциром Антарктиди можуть бути невідомі сучасним біологам істоти. Дослідники виявили сліди ДНК водоростей, мохів і безхребетних, причому деякі фрагменти так і не вдалося ідентифікувати.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що невідомі істоти тисячоліттями ховалися під айсбергом.