Астрономи виявили в сузір'ї Лева планету, яка поглинає від 97 до 99% світла, що доходить до неї від зірки WASP-104, жовтого карлика, дуже схожого на Сонце. Як повідомляє "Популярна механіка", маса планети, яка отримала назву WASP-104b, порівнянна з масою Юпітера, але її температура набагато вища, ніж у газового гіганта Сонячної системи.

Більшість відомих ученим гарячих Юпітерів поглинає приблизно 40% світла, що доходить до них. WASP-104b ж не схожа на них: вона поглинає майже весь падаючий на неї світло — від 97 до 99%, що робить її однією з найчорніших відомих планет.

Астрофізик Тео Моцник заявив, що з усіх темних планет, описаних астрономами, ця — одна з найтемніших, вона входить в п'ятірку перших, а може бути, і в список трьох найчорніших.

На думку вчених, причиною чорноти планети може бути те, що вона знаходиться дуже близько до своєї материнської зірки, що рік на ній триває приблизно 1,75 земних діб. Назавжди розгорнутої до зірки денною стороною планети так гаряче, що газ не конденсується у верхніх шарах атмосфери, й хмари не формуються, а саме хмари, як показує приклад Венери, зазвичай відображають велику частину світу. Деякі небесні тіла — наприклад, Енцелад і Європа — відбивають падаюче на них світло за рахунок льоду, а лід, як і хмари, не можуть існувати на гарячому Юпітері.

Замість хмар WASP-104b, швидше за все, оповита щільною атмосферою, у складі якої багато натрію і калію, які поглинають електромагнітне випромінювання у видимій частині спектра; тому, вважають вчені, денна сторона планети відображає зовсім мало світла.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені не спостерігають біля кордонів Землі ніяких об'єктів, здатних врізатися в нашу планету, але уфологи і прихильники теорії змов стверджують, що таємнича Нібіру вже близько.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Прихильники даної теорії стверджують, що зіткнення, яке покладе кінець життя на Землі, відбудеться вже у понеділок, 23 квітня. Користувач під ніком "Мандрівник у часі" навіть наочно продемонстрував, як це станеться. У зробленому за допомогою симуляції ролику, який з'явився на YouTube, видно, як Нібіру врізається в Землю і перетворює її в океан вогняного дощу.