Росія до 2021 року залишиться без авіаносця

На 4 роки РФ залишиться без головного авіаносця країни. Єдиний в Росії важкий авіаносний крейсер Адмірал Кузнєцов повернеться до складу ВМФ РФ після ремонту в 2021 році.

Цю інформацію повідомив 23 квітня Олексій Рахманов, президент Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК), в ефірі радіостанції Ехо Москви.

Рахманов розповів, що ремонтні роботи вже почалися і у 2021 році будуть проведені перші випробування уже справного крейсера.

"Ми роботу (по ремонту Адмірала Кузнєцова - ред.) вже розпочали. Ми сподіваємося закінчити всю нашу роботу до кінця 2020 року, в першому півріччі 2021 провести випробування і, відповідно, передати корабель флоту вже в боєздатному стані", - відмітив Рахманов.

Крім того, він відмітив, що ОСК не буде розголошувати інформацію стосовно запранованих робіт щодо авіаносця в рамках зобов'язань за контрактом. При цьому він зазначив, що новий такий корабель "будувати довше і дорожче".
Як раніше повідомляло джерело агенству: Міноборони РФ і Об'єднана суднобудівна корпорація підписали держконтракт на ремонт Адмірала Кузнєцова.
Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", США хочуть залишити в Середземному морі авіаносець USS Harry S. Truman, який імовірно брав участь в ударах по Сирії.

Про це повідомляє Defense News з посиланням на джерела в Пентагоні. Видання зазначає, що рішення залишити авіаносець в Середземному морі пов'язано з ростом активності Росії в регіоні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За словами співрозмовників видання, це рішення відповідає новій військовій доктрині США, в якій головним пріоритетом зазначено "стратегічне суперництво між державами", а не протидія тероризму.

Також портал повідомляв про те, що у Мережі з'явилася інформація про те, що туніська влада затримала ро-ро URAL, який прийшов на рейд Сфакса 15 лютого з якоїсь механічної поломкою. На ньому виявили величезний арсенал російської зброї. Про це повідомляють ЗМІ.

Згідно з інформацією, вони завели його в порт і поставили до причалу, де воно до цих пір і знаходиться. На судні знайшли велику партію військової техніки, зброї та амуніції. Серед військової техніки великовантажні вантажівки і БМП.