Деякі власники поштових скриньок Gmail помітили, що їм приходять рекламні листи з їх адреси. Однак у компанії Google повідомили, що ніяких атак на сервери не було, просто спамери знайшли спосіб обходу захисту від реклами.

За словами користувачів, спам приходив і відображений в розділі "Надіслані", навіть після того, коли вони включили двофакторну аутентифікацію і паролі міняли своїх облікових записів.

Проте представники корпорації Google запевнили, що вони не зафіксували жодних атак на сервери компанії. Спамери просто знайшли спосіб обходу захисту від реклами: вони використовували фейкові заголовки електронної пошти, в результаті чого всі листи, що приходять на e-mail, потрапляли в папці "Надіслані".

“Ми не маємо підстав вважати, що будь-які облікові записи були скомпрометовані під час цього інциденту. Якщо ви помітили незвичайне лист, ми рекомендуємо вам позначити його як спам," – заявили керівники Gmail.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Вони також відзначили, що компанія вже вжила заходів по захисту від атак зловмисників.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що операційна система Windows 10 запам'ятовує всі слова, які користувач набирає на клавіатурі, в тому числі і сенсорної. Вона робить це автоматично і передає всі дані на сервер Microsoft.

Однак переживати не варто, адже цю функцію можна відключити в налаштуваннях. Про це повідомляє akket.com.

Windows 10, за офіційними даними, встановлена на більш ніж 150 мільйонів комп'ютерів по всьому світу. В цій операційній системі є сотні різних функцій і налаштувань, про більшість з яких ніхто навіть не знає.

Так, наприклад, Windows 10 відразу після першого запуску на комп'ютері, запам'ятовує все слова, які користувач набирає на клавіатурі, в тому числі і сенсорної. Вона робить це автоматично і всі передає дані на сервери Microsoft. Однак, приховане відстеження можна відключити.