Яскраві вітрини та упаковки товарів часто змушують нас викилати купу грошей даремно. Спеціалісти склали список речей, за які нам доводиться добряче переплачувати.

Отже, на що варто звертати увагу, щоб зекономити та зберегти свої нерви.

Попкорн

Це хіт продаж в кінотеатрах та лідер списку речей, за які ми добряче переплачуємо. Для порівняння, стакан попкорну в розважальному закладі ми купуємо приблизно за 50 гривень, пакет кукурудзи для приготування в мікрохвильовці в магазині коштує в три-чотири рази дешевше.

Весілля

Якщо ви хоча б раз прицінювалися до весільних товарів, то знаєте, як дорого вони коштують. Причому в переважній більшості випадків необгрунтовано. Ціна на плаття нареченої і сукня випускниці може відрізнятися в два рази, хоча різниця буде тільки в кольорі. Вартість відрізу фатину буде менше, ніж у такого ж шматка тканини з ярличках "фата", як мінімум в 10 разів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Вода

Вода у пляшках часом просто вражає своєю ціною, таке враження, ніби це не питна вода, а цілющий бальзам.

Встановіть будинку фільтр для води і беріть її з собою в багаторазової пляшці - значно заощадите в довгостроковій перспективі.

Одяг та взуття

У дешевому сегменті ціна і якість найчастіше пов'язані безпосередньо. Ви легко відрізните туфлі за 1 тисячу від взуття за 10 тисяч. Однак між парами за тисяча та тисячы різниця може бути не так очевидна. Зате на одній з них буде впізнаваний логотип або підошва певного кольору.

Ніякого секрету тут немає: купуючи брендові речі, ви платите за назву, за дорогу рекламу, за оренду найкращих приміщень для бутиків і так далі. Але не за саму річ, і це важливо розуміти.

Станьте прихильником раціонального споживання.

Сіль

Не дивуйтесь, але цей звичний та буденний продукт може непомітно витрясти зайву копійку справа у тому, що маркетологи маскують звичайну сіль, додаючи до неї різні добавки, такі я к приправи та спеції.

І на прилавках з'являється сіль з різними добавками, яка коштує в кілька разів дорожче і, по запевненням виробників, набагато корисніше. Але є одне "але": чим більше в продукті сторонніх домішок, тим менше там власне NaCl.

Атоматну сіль не складно приготувати і самому вдома, в інтернеті ви знайдете безліч рецептів.

"Здорова" їжа

Енергетичний батончик, який ви взяли у відділі з нібито корисної для здоров'я їжею, коштує дорожче свого шоколадного аналога. Хоча, якщо уважно читати написи на етикетці, можна з'ясувати, що і калорійність у них однакова, і жирів з вуглеводами в них міститься приблизно стільки ж.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", вчені розповіли про їжу майбутнього. Чим харчуватиметься людство та які продукти зможуть нагодувати всіх.