Українські фіскали вирішили створити нові норми для обмеження кількості поштових пересилок, які громадянин має право отримувати без сплати податків.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ДФС, яка посилається на свого начальника Мирослава Продана.

При цьому, Продан заявив, буде змінюватися й механізм одержання поштових відправлень.

"Сьогодні в одній упаковці може бути тисяча одиниць товару, який нібито приходить сотні різним людям. Фактично весь товар отримує одна фірма-імпортер. Її представник приходить у відділення з дорученнями від ста осіб і бере товар без сплати податків. Поштовому оператору не важливо, хто отримує відправлення", – пояснив Продан.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, ця схема досить масштабна, і через неї держава втрачає мільярди.

Нагадаємо, в Україні з січня 2018 року змінилися правила оподаткування товарів, що ввозяться фізичними особами на митну територію у ручній поклажі та у багажі що супроводжується через автомобільні та залізничні пункти пропуску.

Зокрема, не оподатковуються на додану вартість операції з ввезення товарів, сумарна вартість яких не перевищує 500 євро та загальною вагою не більше 50 кг.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві за тиждень до закінчення кампанії декларування доходів, нарахували 1092 офіційних мільйонера, що на чверть більше, ніж у минулому році. Про це розповіла начальник Головного управління ДФС в Києві Людмила Демченко.

Начальник Головного управління ДФС в Києві Людмила Демченко повідомляє, що з офіційними шістьма нулями у поданих деклараціях налічується 1092 киянина, що на чверть більше, ніж у минулому році.

Традиційно, найбільша кількість столичних мільйонерів проживає у Печерському (219), Шевченківському (191) та Голосіївському (122) районах столиці. В цілому, вони задекларували 9 мільярдів 555 мільйонів гривень, що майже на 60 % більше, ніж у минулому році і повинні сплатити податок на доходи фізичних осіб у сумі понад 451 мільйон гривень та майже 48 мільйонів гривень військового збору.