Іноді люди "призначають" самі собі антибіотики, хоча насправді вони зовсім не потрібні. Тим більше, що бактерії можуть адаптуватися до ліків, викликаючи серйозну бактеріальну інфекцію.

З-за цього, за даними ВООЗ, щороку в ЄС вмирають 25 000 осіб, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.
Отже, ось 5 випадків, коли приймати антибіотики абсолютно безглуздо.
Тому тільки лікар призначає антибіотики в такому випадку.

Бронхіт, синусит, інфекція вуха

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Ці захворювання виникають внаслідок як вірусних, так і бактеріальних інфекцій.
Але не поспішайте лікувати антибіотиками. Навіть якщо їх спровокували бактерії, лікар призначає антибіотики лише у справді важких випадках.

Запалення очей

Коли вам в аптеці пропонують краплі з вмістом антибіотиків з-за почервоніння і запалення очей, подумайте перш ніж погоджуватися. Якщо не знаєте точно, чим спровоковане запалення, не купуйте непотрібні ліки. Інакше ви не тільки викинете гроші на вітер, але і ризикуєте власним здоров'ям.

Порізи

Не використовуйте антибактеріальні мазі "для профілактики інфекції при незначних порізах, тому що інфікуються насправді лише 3% ран.
Лікар призначає антибіотики лише в певних випадках поверхневих ран (наприклад, при діабеті, рани на ногах, пошкоджень більше 5 см, або забруднених).

Профілактика захворювання

Не приймайте антибіотики "для профілактики". Антибіотики - це ліки, які може призначити тільки лікар залежно від характеру інфекції. І якщо надмірно, необґрунтовано і безконтрольно приймати їх, бактерії видозмінюються і стають до них байдужі. А це збільшує витрати на лікування, тривалість госпіталізації та підвищує ризик смерті.

Раніше портал "Знай.uа" передавав, що в результаті споживання пальмової олії порушується ліпідний обмін, підвищується рівень холестерину, від чого страждають судини і починаються атеросклеротичні процеси.