Гендиректор компаній SpaceX Ілон Маск вважає, що над населенням Землі загрожує глобальна катастрофа, мало ким помічена.

Так, підприємець відреагував на статтю британського наукового журналіста Фреда Пірса. Повідомляє портал "ВладТайм".

В опублікованій в Мережі статті науковий журналіст з Великобританії Фред Пірс припустив, що незабаром людей на Землі буде ставати все менше.

Публікація змусила відреагувати інженера Ілона Маска. Він повідомив, що населення нашої планети рухається до краху, але бачать це не всі, тому хвилює це одиниці.

Фред Пірс повідомив, що, незважаючи на те, що число в 7,4 мільярда населення планети продовжує збільшуватись, скоро кількість людей буде скорочуватися. Головну причину цього журналіст бачить у зниженні рівня народжуваності. В якості прикладу Пірс привів Японію, де на одну жінку коефіцієнт "середнього" кількості дітей становить лише 1,4, а через це населення країни скорочується. Даний коефіцієнт не досягає 1,5 в більшості європейських країн.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тривалість життя збільшилась, тому працездатне населення планети старіє, в той час як представників молодого покоління дуже мало. Щоб уникнути скорочення населення Землі потрібно, щоб індекс фертильності досяг 2, а в ідеалі навіть перевищував значення. В іншому випадку світ чекає "демографічна депресія" по досягненню 10 мільярдів населення у 2076.

Як повідомляв портал "Знай.uа", засновник і генеральний директор компаній SpaceX і Tesla Маск заявив, що штучний інтелект набагато небезпечніше ядерної зброї. Маск виступає за створення регуляторного органу, який буде стежити за безпекою розробок штучного інтелекту.

Про це бізнесмен заявив, виступаючи на фестивалі South by Southwest в американському Остіні (штат Техас), повідомляє The Guardian.

Як зазначив Маск, йому "не дає спати ночами" загроза, яку несе в собі "нерегульований штучний інтелект".