У Києві під час погрому і спалення табору ромів на Лисій горі поліція порадила постраждалим виїхати з міста.

Крім цього, правоохоронці заперечують факт заяви про злочин, повідомляють на офіційному сайті правозахисної організації Amnesty International.

"Принаймні один з ромів викликав поліцію і дочекався приїзду патрульного автомобіля. Поки роми ховалися біля гаражів, співробітники поліції підійшли до їхнього табору, де виявили гарячі намети. Повернувшись до ромів, співробітники поліції повідомили їм, що все горить, і порадили швидше їхати з Києва. Наступного дня поліція заявила, що до них не надходили заяви з приводу погрому, і, відповідно, вони не можуть прокоментувати інцидент", ― заявили в Amnesty International Ukraine.

Також правозахисники повідомили, що праворадикали під час погрому використовували газові балончики, ріжучі предмети, і, можливо, вогнепальну зброю.

Раніше, Українська Гельсінська спілка з прав людини засудив дії учасників націоналістичної організації "С14", які спалили табір ромів на Лисій горі в Києві.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, в історичній частині української столиці, а саме на Лисій горі, активісти організації C14 розвалили і підпалили табір ромів, які використовували цей шматок землі в якості місця проживання протягом тривалого часу.

Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з активістів у Facebook.

Напередодні ромів попереджали, що з місця їх проживання в історичній місцевості варто поїхати, однак не всі виконали умову.

Як повідомляв портал "Знай.uа", роми в Києві систематично грабують людей за відпрацьованою схемою, використовуючи при цьому дітей.

Дивно, що їх "маєток", в якому вже все нажите і обжито, на центральному залізничному вокзалі столиці, поліція зовсім не помічає.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив журналіст Богдан Буткевич.

Буткевич зазначив, що про події на вокзалі важко говорити культурними словами. Там дуже зручно облаштували собі "табір" сотні ромів, які ведуть себе надзвичайно нахабно грабують людей і сплять в залах очікування.