Рецептів маринаду для шашликів існують сотні. В маринади додають соєвий соус, мед, квас, пиво, томатний сік, гірчицю, бальзамічний і яблучний оцет і все, що завгодно. Але тепер, коли алгоритм приготування маринаду ясний, можна експериментувати з будь-якими інгредієнтами, створюючи свій, унікальний і найкращий маринад, пише Едимдома.

Лимонний маринад у знавців відторгнення не викликає і відмінно підходить для свинини. А всього-то й потрібно замість оцту додати в маринад лимонний сік одного-двох лимонів. Інші інгредієнти класичні – ріпчаста цибуля, рослинна олія (краще оливкова) олія, перець чорний горошком, лавровий лист. Що стосується пропорцій, то на два кілограми свинини достатньо буде 2-3 цибулин, чотирьох столових ложок олії і спеції за смаком.

Кавовий маринад взагалі не передбачає додавання до м'яса кислот. На ті ж два кілограми свинини з прянощами, 4 ст. ложками оливкової олії і порізаною кільцями цибулею (4 шт.) потрібно буде 1 л гарячої, але не киплячої кави. Цією кавою м'ясо і заливається, а потім залишається спочатку остигати при кімнатній температурі, а потім маринуватися в холодильнику. Витримувати м'ясо в цьому маринаді слід шість годин. Ваші гості ні за що не здогадаються, що додало шашликів таку ніжність і аромат.

Кефірний маринад з недавніх пір став дуже популярний у любителів закусити на лоні природи ароматним шашликом. Для його приготування на два кг свинини зазвичай береться літр нежирного кефіру, спеції і приправи за смаком, і чотири не дуже маленькі цибулини. Цибулю можна різати кільцями, а можна кубиками, змішати з м'ясом і приправами, і отриману суміш залити кефіром. Посуд з м'ясом слід гарненько струснути і поставити на холод години на 4. Кефірний маринад непоганий і для курячого шашлику, і для яловичини, тільки не надто жорсткої. Аналогічним чином готується й маринад на основі йогурту, але не солодкого з фруктовими добавками, а звичайного кисломолочного.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Гранатовий маринад люблять на сході. Для його приготування на кілограм м'яса беруть дві склянки гранатового соку, кілька пучків зелені (кінза, м'ята, базилік), побільше меленого перцю і одну велику цибулину. М'ясо витримують в такому маринаді мінімум 10 годин, а краще добу, але, зрозуміло, в холодильнику. Для баранини і свинини цей маринад практично ідеальний.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в уряді пообіцяли громадянам рекордну кількість вихідних в травні.