У Києві анонсували підняття тарифів на вивіз сміття. Так, тарифи на вивіз сміття у столиці можуть зрости на 33-42%.

Про це повідомляє прес-служба КП "Київкомунсервіс".

"У зв'язку з підвищенням ціни на паливно-мастильні матеріали і збільшенням розміру мінімальної заробітної плати, а також з метою забезпечення безперебійного та своєчасного надання послуг з вивезення побутових відходів, підприємством подано на затвердження в установленому законодавством порядку нові, збільшені економічно обґрунтовані тарифи на послуги з вивезення твердих побутових та великогабаритних відходів", — сказано в повідомленні.

Відзначається, що вартість вивезення сміття для населення може подорожчати до 99,7 гривні з ПДВ за 1 кубометр (+34%), для бюджетних організацій — до 106,36 гривні (+33,2), для інших споживачів — до 131,63 гривні (42%). До 30 квітня в підприємстві очікують зауваження і пропозиції.

Нагадаємо, КМДА прийняли рішення винести вивезення сміття в окрему графу в платіжці за комунальні послуги. За дане рішення проголосувало 75 депутатів Київради.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Зараз послуга з вивезення побутових відходів включена в квитанції у графі "Утримання будинків і прибудинкових територій".

У свою чергу, ці послуги в повній мірі не охоплюють збір та вивезення сміття, зокрема, у приватному секторі. Також існує проблема відсутності контрольованої системи вивезення ремонтних і будівельних відходів, низького рівня оплати населення за надані послуги, недостатності роздільного збору ТПВ, а також конкуренції на ринку житлово-комунальних послуг.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв повідомив, що в старому вигляді з вивезенням сміття були проблеми, оскільки городяни погано платять за утримання будинків і не сортують своє сміття.

Також крім окремої графи в платіжці зміни чекають і саму систему. Тепер за право вивозити сміття киян будуть приватні компанії на конкурсній основі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", через невиплати державної компенсації за субсидіями, житлові об'єднання не можуть планувати свої витрати по догляду і ремонту будинків, вивезення сміття. Також накопичуються борги перед підрядниками, а деякі навіть не можуть розрахуватися за "теплі кредити".

Управителі відзначають, хоч проблеми з затримкою компенсації субсидій за 2017 рік вже вирішені, в 2018 році ситуація тривають. Як наслідок, домоправителі змушені вказувати в платіжках мешканцям, які оформили держдопомогу, повні суми, замість пільгових. Платити, відповідно, теж просять все.