Відомий препарат, яким лікували грип українці, тепер заборонений

Серія популярних в Україні таблеткок "Амброксол", які виробляє фармацевтична компанія "Лекхім-Харків" відтепер заборонені. Таке рішення прийняла Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Цю інформацію повідомляє приесс-служба Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

У повідомленні вказало, що препарат від кашлю (серія 020315, "Амброксол", таблетки 0,03 №20) незареєстрований в Україні і виготовлений для ринку Республіки Узбекистан.

Крім того, під заборону потрапив не тільки "Амброксол". Разом з ним з виробництва будуть знімати інші популярні препарати того ж виробника, а саме: антигістамін "Дексаметазон" (розчин для ін'єкцій 4мг/мл 1 мл №5 серій 030315 і 210714) і антибіотик "Цефтріаксон" (порошок для приготування ін'єкцій серій 750814/4040450, 760814/4040459 і 740814/4040449).

У зв'язку з цим Держлікслужба підкреслила, що всі суб'єкти госпдіяльності повинні перевірити наявність заборонених серій даних препаратів і в разі виявлення, вжити заходи для їх вилучення з обороту і подальшої утилізації або знищення.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", група американських дослідників з'ясувала, що вживання Віагри може знижувати частоту появи раку товстої кишки. Про це повідомляють ЗМІ. Цей ефект виявлено тільки на мишах, експерименти з людьми ще не проводилися.

Дослідники Державного університету Августи (штат Джорджія) вивчали побічні ефекти силденафілу (основний компонент Віагри) на мишах. Вони виявили, що невелика доза препарату у питній воді тварин значно знижує ризик розвитку колоректального раку.

Також портал повідомляв про те, що американські вчені провели дослідження, в якому взяло участь десять добровольців. І результати здивували медиків. Виявилося, що властивості відомого препарату досі повністю не вивчені і він здатний на більше, ніж передбачалося до цього.

Мова йде про улюбленому знеболюючий мільйонів людей - аспірин. Результати дослідження були опубліковані в спеціалізованому науковому журналі. З'ясувалося з допомогою добровольців і цікавості американських вчених, що всіма відомий аспірин може врятувати від синдрому розбитого серця.