У вівторок, 24 квітня, в Києві працівники Національного антикорупційного бюро затримали співробітника Служби безпеки України під час отримання хабара в особливо великих розмірах.

Про це під час брифінгу розповів глава НАБУ Артем Ситник.

"Вчора був затриманий працівник СБУ. Він працює в Головному управлінні Києва і Київської області", - заявив він.



Він також додав, що затримання - продовженняе "тієї операції, яка була зірвана співробітниками департаменту "К" (Управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, - ред.) СБУ в грудні 2017 року".

"За що затриманий працівник СБУ? Він отримав 47,5 тисячі доларів. Ці гроші він вимагав від громадян, які на підставі фейкових документів отримали документи, що дають право на проживання на території України", - пояснив директор відомства.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

За його словами, цей співробітник СБУ працював за дорученням слідчого в рамках кримінального провадження (незаконна видача документів, що дають право на проживання на території України).



"Але замість того, щоб виявляти цих осіб, які несуть потенційну терористичну й іншу загрозу, замість того, щоб притягнути до відповідальності працівників міграційної служби, причетних до видачі цих фейковий документів, особа брала по 3 тисячі доларів з кожної особи, яка на підставі фейкових документів проживає на території України", - заявив глава НАБУ.

Ситник також додав, що зловмисника затримали під час другого траншу хабара в 36 000 доларів.

"Під час затримання були виявлені келихи з-під шампанського, патрони і речовина, яка дуже схожа на відому наркотичну речовину", - сказав Ситник.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що на території анексованого Кримського півострова шахраї наживаються на розумниках, які хочуть отримати справжній український паспорт. Напівлегальна схема витягає з гаманців громадян чималі суми і в підсумку залишає ні з чим. Аферисти скуповують у кримчан українські паспорти, а після легалізують новоспечених українців. Викласти за таке задоволення потрібно не багато не мало - 3 тисячі доларів.