Суд виніс гідний вирок винахіднику, який розчленував журналістку

Копенгагенський міський суд засудив данського винахідника Петера Мадсена до довічного ув'язнення за вбивство журналістки Кім Валле.

Цю інформацію повідомляє ВВС.

За даними слідства, під час поїздки на підводному човні "Наутілус", яку винахідник побудував і сконструював самостійно, Мадсен скоїв вбивство. Після він розчленував тіло Валле.

Прокурори стверджують, що винахідник планував убити дівчину задушивши або перервавши їй горло.

Головуюча на процесі суддя Аннет Бурке заявила, що суд прийшов до висновку, що Валле була вбита. За словами судді, Мадсен не надав ніякого аргументу "заслуговуючого довіру", який міг би пояснити що сталося.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На процесі Мадсен визнавав, що розчленував тіло Валле, але заперечував, що вбив її.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в морі біля данського Копенгагена знайшли руку, яка, ймовірно, належала шведській журналістці Кім Валле. Її вбили і розчленували в серпні цього року, а підозрюють у цьому злочині власника субмарини Nautilus, на яку вона вирушила, Петер Мадсен.

Цей страшний детектив, який без перебільшення нажахав всю Європу стався в протоці, що розділяє дві країни. 30-річна шведська журналістка спустилася під воду зі знаменитістю 46-річним данським винахідником, щоб взяти інтерв'ю. Тоді її востаннє бачили живою.

Дайвери досліджували маршрут, по якому міг рухатися підводний човен. Вони знайшли кінцівку і передали її експертами, які визначать, кому саме вона належала.

Також портал повідомляв про те, що інженер-винахідник Петер Мадсен, якого звинувачують у вбивстві шведської журналістки Кім Валле, 8 березня постав перед судом. Про це каже DW.

Судовий процес почався в Копенгагені в четвер. Мадсена підозрюють у тортури, вбивства, розчленовування і здійснення сексуальних дій "при особливо обтяжуючих обставинах".

"Слідство вважає, що підозрюваний заздалегідь спланував вбивство. Представник прокуратури повідомив, що медики за результатами експертизи вважають обвинуваченого розумною людиною зі схильністю до психопатії, відсутністю співчуття і почуття провини", - пише видання.