Найпопулярніша соціальна мережа Facebook тепер буде ретельніше стежити за вашими публікаціями, та в разі порушень правил, видалятиме їх. Більше того, крім заблокованого аккаунт злісних порушників тепер ще й можуть засудити та посадити.

Про це повідомили адміністратори мережі та показали список нових вимог до публікацій, - пише Politeka.

Також популярна соцмережа запустила процедуру розгляду апеляцій по прийнятим висновкам.

Адміністратори соцмережі робитимуть перевірку та в залежності від кількості та міри порушень, визначатимуть покарання для користувачів. Це може бути, як видалення посту, так і навіть позов до суду.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перше порушення тягне за собою просте попередження, але якщо ситуація повториться, то фахівці можуть видалити пост або навіть заблокувати сторінку користувача. В особливих випадках команда Facebook може повідомити про порушення правоохоронцям.

Працівники соцмережі попереджають, що фахівці, які займаються вивченням скарг і прийняттям рішень з цього приводу, іноді можуть помилятися.

Як діяти?

Тому протягом року в Facebook з’явиться можливість подати апеляційну скаргу щодо видалення публікації. Така можливість буде у тих, чиї пости видалили через зображення сексуальної активності або оголеного тіла, а також – провокацію ненависті або ворожих висловлювань. Також апеляцію можна буде подати на видалення публікації через зображення сцен насильства.

Якщо Facebook приймає рішення видалити за фактом порушення відео, фотографію або повідомлення, користувачеві повідомлять про це, щоб він зміг вимагати додаткову перевірку.

Скільки це займе часу?

Скаргу на порушення розміщення контенту розглянуть протягом доби та винесуть рішення.

Найбільша в світі соцмережа видаляє будь-який контент, що містить загрози або заклики до насильства, керівництва по виготовленню зброї і розголошення особистих даних людей, які схильні до небезпеки.

Також на Facebook заборонені публікації на підтримку злочинних організацій, серійних вбивць і терористів.

Зізнання у вчиненні злочинів, фото насильства на адресу людей або тварин, контент з пораненими або мертвими людьми, а також попередження про нанесення собі травм і про вчинення самогубства, зрозуміло, теж строго контролюються цензурою американської соцмережі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Цукерберг знову загубив дані користувачів Facebook.