Все більше українців їдуть за кордон, щоб заробити. Найпопулярніші напрямки - Польща, Білорусь, Росія і, звичайно ж, Туреччина. Журналісти вирішили випробувати на собі, наскільки реально приїхати в чужу країну і без особливої ​​підготовки почати заробляти гроші.

Журналісти Катя Сенченко і Артем Шовковий побували в одному з найпопулярніших курортних міст - Аланії, щоб відчути на власній шкурі декілька популярних видів діяльності. Про це йдеться в програмі "Заробітчани".

Аніматор в готелі all inclusive


Щоб отримати роботу, потрібно ходити босоніж по склу

"На співбесіді в готелі мені влаштували незвичне тестування, - каже Шовковий. - Запропонували ходити босоніж по битому склу. Думав, що після нього не зможу наступити на ноги. У цьому готелі така фішка - щовечора їхні аніматори влаштовують шоу і стрибають по склу. Мій шеф поділився зі мною секретами цього номера. Виявляється, для нього використовують тільки пляшкове скло, стопи перед кроком потрібно розслабити. А ще під склом повинна бути м'яка тканинна підстилка".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Можливо, вас попросять "змінити стать"

"Артем Шовковий. - Мені запропонували переодягнутися в дівчину і "спокушати" відпочиваючих, запрошуючи на вечірнє караоке-шоу.

Європейці не особливо люблять, коли їх намагаються розважати


"Головні правила всіх аніматорів: з гостями не можна пити, їсти, спати і битися. А ось розважати всіх без винятку обов'язково. Але якщо наші туристи готові взяти активну участь в конкурсах і веселитися, то консервативні європейці воліють тихий і спокійний відпочинок. Це потрібно враховувати, щоб тебе не вважали занадто нав'язливим і не поскаржилися шефу".

Ice-cream showmen

Щоб торгувати морозивом, потрібні сталеві м'язи

"Щоб морозиво зберігало тягучу консистенцію, його потрібно постійно, не припиняючи, м'яти спеціальною палицею. У цій справі потрібні витривалість і сильні руки, - говорить Артем Шовковий. Думав, що продавець морозива - це дуже легка робота, але не тут то було, - згадує журналіст. - Мій бос розповідав, що він морозивник в третьому поколінні. Готувати один з улюблених турецьких десертів навчався ще у свого діда, який влаштовував віртуозні шоу з морозивом. Умів навіть їм жонглювати".

Банановий фермер


"Вантажник бананів за день переносить на плечах тонну фруктів. Робота на банановій плантації - дуже важка фізична праця, - каже Катя Сенченко. - Мене таким, в принципі, не налякаєш - на устричній фермі в Португалії я занурила близько 500 кілограмів устриць. Але тут навіть мені було важко. Вага однієї гілки бананів - 50 кг, один вантажник за день зрізає і переносить до 20 таких гілок".

Повний випуск дивіться тут


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, як вкрай доброзичливі поляки побили українця, коли він просто зайшов в трамвай.