У мережі оприлюднили відеокадри розгрому ромського табору на Лисій горі в Києві.

Про це повідомляє Lb.ua.

На кадрах видно, як ромські батьки з дітьми біжать від молодих людей в масках і без масок. Ті кидають в ромів камені і пшикати газовими балонами. Чути, як роми звуть на допомогу правоохоронців.

Очевидець подій сказав, що поліцію викликали, правоохоронці приїжджали на місце підпалу.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 квітня члени націоналістичної організації С14 розібрали і спалили табір ромів на Лисій горі в Києві. Активіст організації С14 Сергій Мазур заявив, що роми покинули Лису гору "після переконливих законних аргументів".

Дивіться: Розгром табору ромів у столиці

Як повідомляв портал "Знай.ua", роми в Києві систематично грабують людей за відпрацьованою схемою, використовуючи при цьому дітей. Дивно, що їх "маєток", в якому вже все нажите і обжито, на центральному залізничному вокзалі столиці, поліція зовсім не помічає.

Також портал повідомляв про те, що в Києві під час погрому і спалення табору ромів на Лисій горі поліція порадила постраждалим виїхати з міста. Крім цього, правоохоронці заперечують факт заяви про злочин, повідомляють на офіційному сайті правозахисної організації Amnesty International.

"Принаймні один з ромів викликав поліцію і дочекався приїзду патрульного автомобіля. Поки роми ховалися біля гаражів, співробітники поліції підійшли до їхнього табору, де виявили гарячі намети. Повернувшись до ромів, співробітники поліції повідомили їм, що все горить, і порадили швидше їхати з Києва. Наступного дня поліція заявила, що до них не надходили заяви з приводу погрому, і, відповідно, вони не можуть прокоментувати інцидент", ― заявили в Amnesty International Ukraine.