Увечері 24 квітня в Дніпровському районі Херсона застрелили місцевого бізнесмена, 49-річного Ігоря Пащенка, а його охоронця важко поранили. Слідчі назвали кілька версій та мотивів вбивства.

Про це повідомив на брифінгу 25 квітня в Києві глава Нацполіції Сергій Князєв.

За словами головного поліцейського, після стрілянини поліція Херсону оголосила перехват, проте зловмиснику вдалося втекти.

"Слідчо-оперативна група пізно ввечері закінчила першопочаткові слідчі дії. Вранці мені доповідали щодо наявних можливих робочих версій цього правопорушення. Точних мотивів поки не встановлено", – сказав Князєв.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Є декілька версій: бізнес-інтереси, конфлікт інтересів з конкретними особами в тому числі", – додав глава Нацполіції.

Ким був убитий

За словами депутата Херсонської міськради Віталія Богданова, убитий був опонентом екс-народного депутата і колишнього міського голови Володимира Сальдо.

Нагадаємо, невідомий озброєний кілька разів вистрілив з пістолета у бізнесмена та його охоронця, після чого втік. В результаті один чоловік був убитий, а другий отримав поранення і був госпіталізований.

Пащенка вбили чотирма пострілами в спину: на місці злочину поліцейські знайшли 5 гільз від пістолета, ймовірно марки "ПМ".

Дивіться: бізнесмена вбили кількома пострілами

Як повідомляв портал "Знай.ua", свідок кривавих подій розповів, що побачив Пащенка, який лежав у калюжі крові. "Було близько 7 вечора. Я вийшов вигуляти собаку. З Ігорем ми особливо не знайомі, але віталися. Кивнув йому, пішов далі. Не встиг пройти пару метрів, як почув звуки за спиною. Я людина не військова. Так що звук пострілів мені особливо не знайомий. Тому спочатку не зрозумів, що там сталося", - розповів очевидець резонансної події.