У метро Москви РФ до ЧС-18 почали введення системи розпізнавання обличчя, вартістю 4 млрд руб., у результаті чого вже зловили одного злочинця. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Кадр системи

Камери можуть перевіряти до 20 осіб у секунду — вони порівнюють профіль пасажирів із фотографіями з розшуку і повідомляють поліцейським, якщо є збіги. Перший злочинець спійманий на станції Фрунзенська.

Система сигналізувала поліцейським, що один із пасажирів знаходиться в розшуку. Його затримали. Як виявилося, чоловік переховувався вже рік. У місті Єгор'євське його підозрювали в пограбуванні. У Китаї подібна система працює вже давно і не тільки в метро.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Система виявить порушника у величезному натовпі, навіть якщо той просто перейшов дорогу на червоне світло.

Нагадаємо, за рік у Севастопольську бухту скидають таку кількість відходів, яку за обсягом можна порівняти з обсягом самої бухти. А з плином часу, це може призвести до екологічної катастрофи.

Фахівці Росприроднагляду взяли проби води поруч із міським пляжем "Кришталевий", набережній і дельфінарієм. Результати хімічного аналізу проб показали п'ятикратне перевищення концентрації деяких речовин.

Крім того, міністр закордонних справ Данії, який зараз очолює Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ), Андерс Самуельсен заявив, що Росія зобов'язана сплачувати фінансові внески у бюджет Організації незалежно від обставин.

На думку міністра, в цей час склалася досить суперечлива ситуація з бюджетом, тому що Кремль не виконує своїх фінансових зобов'язань по 2017 і першу половину 2018 року:

"КМРЄ відстежує ситуацію. Сподіваюся, що Російська Федерація сплатить свої внески. Закликаю зробити це", - підкреслив Самуельсен.

Відомо, що російську делегацію позбавили права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 через анексію Криму та дестабілізацію ситуації на Донбасі. Пізніше в російськый Раді Федерації заявили, що "не будуть платити внесків до Ради Європи в зв'язку з тим, що Росія не допущена до засідань Парламентської асамблеї РЄ".

Дивіться сюжет про технологію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Ізраїль почне бомбити Росію, але при одній умові.