Солом'янський районний суд Києва повторно скасував арешт нерухомості сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, якого підозрюють у розкраданні грошей при закупівлі МВС рюкзаків для Нацгвардії. Про це йдеться в рішенні суду від 17 квітня, - передає Українська правда.

Слідчий суддя Людмила Кизюн прийняла рішення скасувати арешт майна Олександра Авакова. Зокрема, мова йде про три паркувальних місця і дві квартири сина міністра внутрішніх справ. Відзначають, що рішення оскарженню не підлягає.

Як відомо, у справі про розтрату державних коштів у сумі 14 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ НАБУ затримала 3 людей: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чоботаря та харківського підприємця Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією "Turboseo". Всім трьом було оголошено про підозру.

1 листопада 2017 року суд обрав синові Авакова Олександру запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета. Такий же запобіжний захід обрали і Чеботарю.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також на початку листопада 2017 року Солом'янський райсуд Києва заарештував нерухомість сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, екс-заступника глави МВС Сергія Чоботаря і бізнесмена Володимира Литвина. Але в грудні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував рішення про арешт майна сина Авакова.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Аваков підписав важливий договір з ФБР. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Реєм підписали Меморандум про взаємне співробітництво.

"Ми провели зустріч з директором ФБР Крістофером Реєм і підписали Меморандум про взаємне співробітництво по ряду питань. Зокрема, боротьба з незаконним обігом наркотиків та кіберзлочинністю", – сказав Аваков.

Глава МВС пояснив, що це рамкова угода між МВС і ФБР дозволить зробити радикальний прорив у питаннях, які стосуються обміну інформацією, доступу до тих чи інших технічних можливостей.