До 2030 року середня зарплата українців може досягти 1200-1400 доларів, а пенсія зрости до 600 доларів.

За яких умов це можливо і що для цього потрібно зробити, розповів глава політичної партії "ОСНОВА" Андрій Ніколаєнко.

Політик зазначив, що така висока зарплата можлива в разі реалізації політичної програми їхньої партії – Доктрина-2030.

"Доктрина 2030 – бізнес план для країни, це конкретні кроки, що потрібно робити. В якій галузі і де Україна може виробляти. Де ми можемо конкурувати, що ми можемо імпортувати або ж експортувати. І як захищати власного виробника", – пояснив він.

Ніколаєнко відзначає, що даний документ також було обговорено з міжнародними партнерами.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Доктрина передбачає абсолютно нові стандарти і рівні життя в Україні. Якби реалізація проекту почалася б ще в минулому році, або навіть в наступному році, то ми можемо вже сьогодні досягти ВВП в 710-750 мільярдів. Тобто до 2030 року середня зарплата буде поступово доходити до 1200-1400 доларів, а пенсія – 600 доларів. І це все тому, що економіка буде працювати", – підкреслив глава "ОСНОВИ".

Раніше народний депутат, лідер партії "ОСНОВА" Сергій Тарута розповів, щоб уникнути відтоку українців за кордон потрібно радикально змінити економічну і соціальну модель держави.

Політик зазначив, що раніше в Маріуполі спілкувався з молоддю. У бесіді з молодими людьми він прояснив, що більше половини з них хоче будувати своє майбутнє за кордоном.

"І тепер питання, а як же це зупинити? Зупинити можливо, якщо тут буде майбутнє і підвищення зарплати. Це означає, потрібен правильний економічний план, той план, про який я говорив – «Стратегія 2030». Дана концепція передбачає різке підвищення добробуту нашого народу, яка передбачає підвищення зарплати найближчим часом до 30 тисяч гривень і мінімальної пенсії до 10-12 тисяч", – пояснює нардеп.