З липня 2018 року жителям міста Пальма-де-Майорка забороняється здавати в оренду житло туристам. Зокрема, обмеження стосуватиметься тих, хто пропонує кімнати або апартаменти без ліцензії на різних онлайн-ресурсах.

Жителів столиці іспанського острова, які будуть здавати житло без ліцензії і в подальшому, можуть оштрафувати на суму до 400 тисяч євро, повідомляє Daily Mail. Такі жорсткі умови будуть стосуватися, перш за все квартир, які розташовуються поблизу аеропорту і в промисловій зоні.

Причиною такого обмеження став надмірний, на думку мера Пальми Антоніо Нагуера, потік туристів. Зокрема, на середземноморський курорт приїжджає чимало молоді, яка надмірно вживає спиртні напої і псує імідж острова.

Однак низка онлайн-ресурсів виступили проти такого обмеження, яке не дає можливості заробляти місцевим жителям. Представники Airbnb вважають, що заборона сприяє бізнесу великих готельних комплексів і ніяк не вирішує заявлених проблем.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Тим не менш, чиновники міста налаштовані зменшити кількість туристів на 120 тисяч 436 тисяч щорічних відвідувачів зараз. У Пальма-де-Майорка вважають, що це тільки покращить рівень сервісу на курорті, а відпочиваючі будуть відчувати себе комфортніше.

У мерії Пальми переконані, що в перспективі ще низка іспанських курортів, зокрема, острівних, введе обмеження на неконтрольовану здачу житла для покращення сервісу.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про бюджетні варіанти і популярні напрямки на травневі свята для українців. Якщо ви ще не планували, чим будете займатися влітку, а відпочити хочеться вже зараз, то можна дозволити собі таку розкіш, наприклад, на травневі свята. Тим більше, що вихідних в цьому році буде цілком достатньо.

Найпопулярніший напрям з вигідною ціновою політикою, якщо шукати закордонні тури – поки Єгипет. Приміром, Шарм-ель-Шейх і Хургада давно знайомі українцям.