Найбільший попит у роботодавців за кордоном - на молодих українців з дипломом вузу.

Як розповіла одному з українських видань HR-експерт Тетяна Пашкина, українцям починають пропонувати роботу за кордоном ще в процесі здобуття вищої освіти.

"Буквально отримавши диплом магістра вони їдуть в ту ж Польщу, де їм дають право вчитися мало не безкоштовно, а заодно працювати. Причому зазвичай кличуть їх на спеціальності, які потрібні країні, але не користуються попитом у тих же поляків.

Також попитом в Європі користуються українські хірурги, особливо пластичні, дерматологи, фахівці з логістики, фінансисти-аналітики. "В Катар навіть потрібен фітнес-тренер з вищою освітою, вже не знаю навіщо. Педагог-вихователь в Туреччину, в Москву - інженер електромереж для метро, лікарі в Німеччину", - стверджує Пашкіна.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Які вакансії є в Польщі в 2018 році - відео:

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" у Польщі продукти харчування становлять невелику частину витрат середньостатистичної сім'ї. Ціни на більшість товарів продовольчої категорії тут можна порівняти з українськими. Відмінності, як правило, будуть перебувати у відсотках. Але заробітки у поляків, безумовно, значно вище, ніж у їхніх східних сусідів.

Менталітет торговців продовольством також відрізняється. В Україні в роздробі зазвичай підвищують ціну на продовольчі товари перед святами, у Польщі її, навпаки, знижують.