Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав "середньовічним дикунством" розгін ромського табору на Лисій горі у Києві, який стався 21 квітня. Про це йдеться у заяві міністра, яку у середу пізно ввечері розповсюдило відомство, передає ТСН.

"Нападати на жінок і дітей, погрожувати їм, травити їх сльозогінним газом, псувати їхнє майно і загалом ставитися до них, як до тварин через етнічну приналежність – це середньовічне дикунство. Воно не личить сучасній країні, що прагне жити за європейськими стандартами", - заявив Аваков.

Міністр стверджує, що поліція не ділить громадян за етнічною ознакою.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Для нас всі вони суто – або громадяни України, або іноземці, або особи без громадянства. Різні злочини і правопорушення вчиняють представники різних національностей та етнічних груп, і всі вони є рівними перед українським законом", - зазначив голова МВС.

Арсен Аваков запевняє, що події на Лисій горі будуть розслідувані поліції, винні будуть встановлені і притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Неприпустимо, щоб у сучасній Україні у XXI сторіччі винятково через упереджене ставлення до асоціального способу життя, який ведуть окремі представники однієї етнічної групи наших громадян, їх дискримінували, залякували і переслідували", - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", у суботу, 21 квітня, націоналістична організація С14 розповіла, що змусила ромів піти з табору на Лисій горі, після чого спалила їх намети і речі. Тоді один з координаторів організації Сергій Мазур написав, що "роми не виконали вимогу, лише частина покинула табір у парку".

Але після аргументів інші теж "вирішили піти з забороненої території". Він стверджував, що члени організації прибрали за ними майже все сміття, демонтували намети і спалили.

Нагадаємо, поліція Києва розпочала два кримінальні провадження після публікації відео розгрому табору ромів на Лисій горі в столиці, який стався в суботу, 21 квітня. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.