Державний департамент США відповів на "істерію" в Москві щодо закриття консульства РФ у американському місті Сіетл, а також не заперечив факту перевірки власними співробітниками установи, щоби впевнитися, що всі залишили будівлю.

Про це заявила речниця Державного департаменту США Гізер Науерт.

"ФАКТ: відповідно до Віденської конвенції про консульські зв'язки, США відкликали згоду на заснування та діяльність консульської установи в Сіетлі. Ми зробили це у відповідь на застосування російським урядом нервово-паралітичної речовини військового класу на британській землі", - пояснила офіційний представник Держдепу.

"Сьогодні офіційні представники Державного департаменту пройшлися через нерухомість у Сіетлі, щоб впевнитися, що вона була звільнена. Ми будемо забезпечувати охорону та підтримувати її (будівлю – ред.) відповідно до наших зобов'язань. Ніяких "вторгнень", а лише тверда, закономірна відповідь на продовження Росією обурливої поведінки", - написала Науерт.

У середу ряд російських ЗМІ, а також МЗС Росії заявили про "вторгнення" американської сторони в будівлю, де раніше розміщувалося консульство в місті Сіетл, штат Вашингтон. Речниця МЗС Росії Марія Захарова, не дочекавшись реакції уряду США, назвала дії американської влади "державним рейдерським захопленням" російської власності.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто відзначити, що раніше представник МЗС Росії Марія Захарова звинуватила британські спецслужби у вбивстві Григорія Распутіна.

Виступаючи на брифінгу, вона заявила, що такі висновки можна зробити після прочитання книги колишнього агента Скотланд-Ярду Річарда Каллена, в якій нібито наводяться архівні документи офіцерів британської розвідки.

Крім того, за словами Захарової, Лондон причетний до загибелі російського імператора Павла I і політичного діяча Конго Патріса Лумумби. Всі ці вбивства представник МЗС назвала державними замовленнями. Захарова назвала Великобританію "світовим рекордсменом по геноциду". За її оцінками, британці знищили до 95 відсотків аборигенів Австралії під час колонізації.

Захарова зазначила, що зробила ці заяви у відповідь на звинувачення британських властей в причетності Росії до замовних вбивств за кордоном. Лондон вважає, що за нападом на колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в британському місті Солсбері 4 березня варто саме Росія. За даними слідства, Скрипаль отруїли нервово-паралітичним речовиною "Новачок", виробленим на російській території.

Захарова назвала Великобританию рекордсменом по геноциду.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що уряд Британії готується зруйнувати російський пропагандистський телеканал Russia Today.